Elment az esze a brit védelmi miniszternek? – London eszkalációs lépésre készül

Könnyen a háború további eszkalációjával járhat az, amiről az új védelmi miniszter beszélt egy interjúban.

2023. 10. 01. 7:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ukrajnában folytatódhat az ukrán katonák britek általi kiképzése – fogalmazott az Egyesült Királyság új védelmi minisztere. Grant Shapps közlése szerint már egyeztetett erről az ukrán haderő vezető tisztjeivel, emellett pedig arra kérte a brit hadiipari vállalatokat, hogy csatlakozzanak a gyártási kapacitás növeléséhez a háború sújtotta országban. 

Ez még nem minden: a szeptemberben kinevezett védelmi miniszter Volodimir Zelenszkijjel is tárgyalt, melynek során ígéretett tette arra, hogy a király flotta hajói fogják biztosítani a biztonságos gabonaszállító folyosót a Fekete-tengeren.

Ezenfelül pedig arról biztosította az ukrán elnököt, hogy London megtalálja a módját Kijev NATO-felvételének.

A háború kirobbanása óta több mint húszezer ukrán katona részesült kiképzésben az Egyesült Királyságban, azonban ezt a tevékenységet Ukrajnában folytatni több mint veszélyes, a legtöbb nyugati ország ódzkodik tőle. 

Ugyanis fennáll a veszélye annak, hogy a kiképző személyzetet bevonják vagy egy-egy szituációban belekeveredik a harcokba, ez pedig elképesztő mértékben megnöveli az eszkaláció mértékét.

Shapps szerint amennyiben valóban érkeznek brit katonák Ukrajnába, úgy az ország nyugati felén fogják végezni tevékenységüket.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Twitter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.