„Ezek nem palesztinbarát tüntetések, hanem zsidó- és Izrael-ellenesek”

Egy amerikai egyetemi diák arra panaszkodik, hogy eluralkodott a káosz a közel-keleti események miatt, válaszra kényszerült az egyetem vezetése is.

2023. 10. 30. 12:55
null
Bejrút, 2023. október 27. A Hezbollah libanoni síita fegyveres mozgalom támogatói izraeli zászlót taposó cipõvel tüntetnek a palesztinokat támogató tüntetésükön, Bejrútban 2023. október 27-én. A Gázai övezetet uraló Hamász fegyveresei október 7-én meglepetésszerû támadást indítottak Izrael ellen, betörtek az ország déli részébe, több mint 1400 embert meggyilkoltak, további mintegy háromezret megsebesítettek, valamint mintegy 200 embert elraboltak és túszként tartanak fogva. A gázai egészségügyi hatóságok szerint az izraeli válaszcsapásokban azóta már több mint 7300 ember halt meg a Gázai övezetben, a sebesültek száma pedig 19 ezerhez közelít. MTI/EPA/Vael Hamzeh Fotó: Vael Hamzeh
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A New Orleans-i Tulane Egyetem közelében torkollt erőszakba egy palesztinbarát tüntetés. Egy joghallgató felvételein az látszik, ahogy a rendbontók megpróbáltak izraeli zászlókat égetni, az ellentüntetők ekkor léptek közbe,

és ez okozta a csörtét.

A felvételeket készítő diák, Ryan Zamos élesen bírálta az egyetemet is, mondván, hogy semmi olyan intézkedést nem terveztek, amivel megelőzhették volna a verekedést.

Ezek nem palesztinbarát tüntetések, hanem zsidó- és Izrael-ellenesek

– vélekedett a diák, akinek köszönhetően kellő nyilvánosságot kapott az esemény, így válaszra kényszerült az egyetem vezetése is. Az intézmény egy közleményben azt állította, hogy a tüntetésen demonstrált erőszak szembemegy mindazzal, amit az intézmény képvisel. Beszámolt arról is, hogy a biztonsági intézkedések fokozására, a hallgatói magatartási kódex szigorúbb betartatására szigorú tervekkel állnak elő. 

Borítókép: A Hezbollah libanoni síita fegyveres mozgalom támogatói izraeli zászlót taposó cipővel tüntetnek a palesztinokat támogató tüntetésükön, Bejrútban 2023. október 27-én (MTI/EPA/Vael Hamzeh)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.