Terrorveszély miatt hat repülőteret ki kellett üríteni Franciaországban

Négy reptéren bombariadó volt, Nizzában gyanús csomagot találtak.

2023. 10. 18. 12:56
Delta Airlines, légitársaság , repülőtér Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hat repülőteret evakuáltak vagy épp most ürítenek ki Franciaországban, miután e-mailben „támadással kapcsolatos fenyegetéseket” kaptak – közölte egy rendőrségi forrás az AFP-vel. Az érintett repülőterek Lille, Lyon (Bron), Nantes, Nizza, Toulouse és Beauvais, írja a Le Figaro.

A nizzai repülőtér kommunikációs osztálya azt közölte, hogy „csupán egy gyanús csomagra vonatkozó riasztásról volt szó, ami gyakori eset, és ami miatt biztonsági kordont kellett felállítani. De már minden visszatért a normális kerékvágásba”. 

A francia polgári légiközlekedési hatóság (DGAC) szóvivője megerősítette a szerda reggeli bombariadót és terminálkiürítést négy reptér esetében (Lille, Lyon, Toulouse és Beauvais), de további részleteket nem árult el.

A lille-i reptér közösségi oldalán azt írták, hogy

bombafenyegetés miatt van szükség az evakuálásra. 

A DGAC szerint nem sokkal dél után három repülőtéren voltak nagyobb késések: Toulouse-Blagnac, Lille-Lesquin és Beauvais-Tillé reptereken. 

A Bron repülőtéren „a kétségek eloszlottak, és a forgalom újraindult” – közölte a repülőtér vezetősége. Lille-ben egy szóvivő szerint „a terminált délelőtt fél 11 körül evakuálták”, több érkező járatot másik reptérre irányítottak.  

Az állami biztonsági szolgálatok a helyszínen vannak 

– közölte a repülőtér az X-en.

Az ADP csoport (korábban Aéroports de Paris), amely a párizsi Charles de Gaulle, a párizsi Orly és a párizsi Le Bourget repülőtereket üzemelteti a Le Figaro megkeresésére azt mondta, hogy egyelőre nem aggódik a több nagy francia repülőteret érintő bombariadó miatt. 

Egyik párizsi repülőteret sem érintik a bombariadók. Ennek ellenére továbbra is teljes éberséggel vagyunk

– magyarázta a társaság a Le Figaro című lapnak.

A repterek mellett a versailles-i kastélyt is kiürítették biztonsági okokból, a területet már többször érte bombafenyegetés az elmúlt napokban.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Reuters)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.