Folytatódik a terror Európában, ezúttal Cannes-ban támadtak rá egy kereskedőre

Az esemény mindössze 200 méterre történt egy zsinagógától.

2023. 10. 19. 7:27
High school teacher killed in knife attack in Northern France
epa10917649 A police cordon blocks access to the Gambetta-Carnot high school in Arras, in north of France, 13 October 2023. A man originally from Chechnya with a record of radicalization entered into the high school with a knife, attacking several students and killing a teacher. The perpetrator, and his brother, have been arrested by the police. The French National Anti-Terrorism Prosecutor's Office has announced the opening of an investigation into an assassination in connection with a terrorist enterprise. EPA/TERESA SUAREZ Fotó: TERESA SUAREZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dráma Franciaországban. Ezúttal Cannes-ban készülhetett terrorcselekmény, de szerencsére a rendőrség időben közbelépett. A hatóságok letartóztattak egy személyt, aki megpróbált leszúrni egy kereskedőt, miközben azt kiabálta, hogy „Allah Akbar” – írja a Le Figaro francia lap.

Cannes-ban a bátor rendőrök letartóztattak egy nagyon veszélyes férfit, aki egy késsel akart megtámadni egy embert. Hála nekik: elkerültük a legrosszabbat

 – jelentette ki írta Gérald Darmanin belügyminiszter a X platformon. 

A francia médium úgy tudja, hogy a későbbi támadót egy imaszőnyegen, egy autóközpontban látták imádkozni szerda este 7 óra körül. 

A Le Figaro rendőrségi forrásból úgy értesült, hogy a központ menedzsere miután ezt meglátta, közölte vele, hogy „ez nem az a hely, ahol imádkozni kell”. Az érintett személy ezután állítólag „Allah Akbar”-t kiáltott, miközben többször megkísérelte leszúrni a menedzsert, mielőtt elmenekült. 

Az események egy zsinagógától 200 méterre történtek, de az illetékes ügyész szerint korai lenne kijelenteni, hogy ez összefügg a támadással. Megjegyezte, hogy a nyomozás még csak most kezdődött.

Franciaországban egyébként október 13-án a legmagasabb szintű biztonsági készültséget rendelték el, miután Arras városában késes támadás történt egy helyi gimnáziumban. Akkor egy tanár meghalt és további két ember súlyosan megsérült.

Tizennégy francia repülőteret ürítettek ki bombariadó miatt szerdán. Az intézkedés többek közt a párizsi beauvais-i, a lyoni, a rennes-i, a strasbourgi, a nizzai és a nantes-i reptereket érinti. Az érkező és induló járatokat felfüggesztették, azonban a vizsgálatokat követően a legtöbb reptéren az utasok visszatérhettek az épületekbe. Ennek ellenére jelentős késésekkel kell számolniuk.

Borítókép: Rendőr vigyázza a lezárt területet a franciaországi Arras városában, ahol egy migrációs hátterű fiatal halálra késelt egy tanárt (Fotó:  EPA/TERESA SUAREZ)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.