Újabb francia reptereket evakuáltak terrorfenyegetés miatt + videó

A legtöbb esetben az utasok a vizsgálatokat követően visszatérhettek az épületekbe.

2023. 10. 18. 17:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már legalább tizennégy francia repteret ürítettek ki bombariadó miatt szerdán – számolt be a francia polgári légiközlekedési hatóság közlése alapján a The Local France hírportál. Az intézkedés többek közt a párizsi beauvais-i, a lyoni, a rennes-i, a strasbourgi, a nizzai és a nantes-i reptereket érinti. A hírportál szerint az érkező és induló járatokat felfüggesztették, azonban a vizsgálatokat követően a legtöbb reptéren az utasok visszatérhettek az épületekbe. Ennek ellenére jelentős késésekkel kell számolniuk.

A francia belügyminisztérium a Le Parisien című francia napilapnak elmondta, hogy több repülőtérre érkezett fenyegetés e-mailben, ezért volt szükség azok kiürítésére és átvizsgálására. 

A polgári légiközlekedési hatóság közölte továbbá, hogy telefonon is kaptak terrortámadásra utaló fenyegetést, valamint egyes esetekben gyanús csomagokat is felfedeztek.

A repterek mellett a versailles-i kastélyt is kiürítették biztonsági okokból, a területet már többször érte bombafenyegetés az elmúlt napokban.

Borítókép: Illusztráció (Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.