Hidvéghi Balázs: Brüsszel nyíltan próbál beavatkozni a lengyel választásokba egy piti vízumügyre hivatkozva

Tisztán látszik, hogy Brüsszel megpróbál kívülről beavatkozni a lengyelek belügyeibe.

2023. 10. 03. 17:55
null
Wroclaw, 2023. szeptember 20. A kormányzó Jog és Igazságosság Pártjának (PiS) regionális gyûlése Wroclawban 2023. szeptember 20-án. A parlamenti választásokat október 15-én tartják Lengyelországban. MTI/EPA/PAP/Maciej Kulczynski Fotó: Maciej Kulczynski
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselője az Európai Parlamentben szólalt fel az ellen, hogy Brüsszel megpróbál beavatkozni a lengyel választásokba. Mint mondta, 

nyilvánvaló, hogy a jelenlegi konzervatív lengyel kormány szálka a brüsszeli migrációpárti baloldal szemében. 

„Annyira el akarják távolítani őket, hogy vitát szerveznek, csak azért, hogy szánalmas hazugságokkal támadják őket 12 nappal a lengyel választások előtt. Nyilvánvalóan kívülről próbálnak beavatkozni a választásokba” – fogalmazott Hidvéghi Balázs. 

Hozzátette: egy olyan „piti vízumügyet” használnak fel erre, amit a hatóságok már rég elrendeztek. 

A képviselő feltette a kérdést, hogy 

tényleg azt hiszik Brüsszelben, hogy a balos, neomarxista parlamenttel fognak választást nyerni Lengyelországban? Többször volt már erre próbálkozás Magyarországon is, de soha nem működött, sőt visszafele sült el. 

„Elég volt abból, hogy a brüsszeli baloldal jobboldali kormányokat akar elmozdítani! Meg kell őrizni a nemzetállamok szuverenitását, és meg kell akadályozni Brüsszel birodalomépítő szándékait!” – emelte ki az EP-képviselő. 

Borítókép: A kormányzó Jog és Igazságosság Pártjának (PiS) regionális gyűlése Wroclawban 2023. szeptember 20-án. A parlamenti választásokat október 15-én tartják Lengyelországban. (Fotó: MTI/EPA/PAP/Maciej Kulczynski)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.