Holtan találták a maine-i mészárlás elkövetőjét + videó

Kétnapos embervadászat végére került pont.

2023. 10. 28. 6:12
null
Monmouth, 2023. október 27. A környék átfésülõ rendõrök a Maine állambeli Monmouthban 2023. október 27-én, amikor folytatódik a hajtóvadászat a két nappal korábbi lewistoni lövöldözés tettese után. A 40 éves gyanúsított 18 embert megölt, tizenhármat megsebesített. MTI/EPA/C. J. Gunther Fotó: C. J. Gunther
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Holtan találták pénteken a maine-i mészárlás elkövetőjét – számolt be mások mellett az Associated Press amerikai hírügynökség. Robert Card holttestét egy erdőben találták meg, Lisbon mellett, egy úrjrahasznosítási központ közelében – innen nemrég bocsátották el.

Sokakhoz hasonlóan én is megkönnyebbülten lélegzem fel ma este, tudván, hogy Robert Card többé senkire sem jelent fenyegetést

– fogalmazott Janet Mills, az észak-amerikai állam kormányzója. – Hálásak vagyunk, hogy Lewiston és a környező közösségek biztonságban vannak, miután gyötrelmes napokat töltöttek otthonaikban – húzta alá Joe Biden amerikai elnök egy közleményben. 

Robert Card, aki tartalékos katona, valamint fegyveroktató volt, szerda este több helyszínen – köztük egy bowlingbárban, valamint a helyi középiskolában – követett el tömeges mészárlást, mely 18 halálos áldozatot követelt, valamint több tucat ember sebesült meg. Card nem volt teljesen ép mentálisan: Maine állam rendőrsége szerint a gyanúsított nemrégiben arról számolt be, hogy hangokat hallott és azzal fenyegetőzött, hogy lövöldözni fog egy katonai létesítményben az állam déli részén. 

Később megtalálták Card autóját is, amelyben a hatóságok egy lőfegyverre is bukkantak. Feltételezhetően ezt is használhatta a mészárlás közben. A hatóságok csütörtökön Card otthonában búcsúlevelet találtak, melyet fiának címzett.

A holttest előkerülésével kétnapos embervadászat végére kerül pont. 

A mostani tragédia a harminchatodik tömeges lövöldözés az idei évben az Egyesült Államokban. Érdekesség, hogy Maine az egyik legbiztonságosabb államnak számít, „mindössze” 29 gyilkosság történt tavaly. 

Borítókép: A környék átfésülő rendőrök a Maine állambeli Monmouthban 2023. október 27-én, amikor folytatódik a hajtóvadászat a két nappal korábbi lewistoni lövöldözés tettese után. A negyvenéves gyanúsított 18 embert megölt, tizenhármat megsebesített (Fotó: MTI/EPA/C. J. Gunther)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.