Meghallgatta Joe Bident a különleges ügyész

A demokrata elnök házában talált titkosított dokumentumok miatti nyomozás részeként hallgatták ki Bident.

Forrás: MTI2023. 10. 10. 10:44
BIDEN, Joe
Washington, 2023. szeptember 23. Joe Biden amerikai elnök a fegyveres erõszak megelõzésérõl tart sajtóértekezletet a washingtoni Fehér Házban 2023. szeptember 22-én. MTI/AP/Jacquelyn Martin Fotó: Jacquelyn Martin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghallgatta Joe Biden amerikai elnököt Robert Hur különleges ügyész az elnök házában talált titkosított dokumentumok miatti nyomozás részeként – közölte Ian Sams, a Fehér Ház jogi osztályának szóvivője hétfőn. A demokrata párti elnök önként vett részt az interjúban, amely két napon át tartott.

Ahogyan a kezdetektől fogva mondtuk, az elnök és a Fehér Ház együttműködik a nyomozásban, és amint az megfelelőnek tűnt, releváns információkat hoztunk nyilvánosságra. A lehető legátláthatóbbak vagyunk, hogy megvédjük és megőrizzük a nyomozás feddhetetlenségét

– mondta Sams.

Merrick Garland amerikai igazságügyi miniszter januárban nevezte ki Hurt különleges ügyésznek a Biden delaware-i házában és irodájában talált titkos dokumentumok miatt indított vizsgálat vezetésére. A Fehér Ház egyelőre nem közölt további információt a nyomozásról.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök a fegyveres erőszak megelőzéséről tart sajtóértekezletet a washingtoni Fehér Házban 2023. szeptember 22-én (Fotó: MTI/AP/Jacquelyn Martin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.