Orbán Viktort méltatta az egykori amerikai altábornagy

– Isten áldja meg Önt és Magyarország polgárait, és Isten áldja és védelmezze továbbra is Amerikát! – üzente a magyaroknak Mike Flynn.

2023. 10. 06. 16:34
ORBÁN Viktor
Az Országgyűlés plenáris ülése Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az Amerikai Egyesült Államok is küzd a szuverenitásáért, és bár nekünk (az Egyesült Államoknak és Magyarországnak) nincs közös hosszú és történelmi múltunk, de ugyanolyan erős a vágyunk a szuverenitásunk és a szabadságjogaink (mind) iránt – jelentette ki a közösségi oldalán Mike Flynn amerikai nyugalmazott altábornagy. Az egykori katonai tisztviselő Orbán Viktor miniszterelnök egyik videójára reagált, amelyet a kormányfő az X közösségi oldalon osztott meg. Ebben a videóban Orbán Viktor a magyar országgyűlési ülésen arról beszélt, hogy Magyarország megvédi a szuverenitását, nem engedi be az illegális migránsokat, és nem hajol meg Brüsszel és az Európai Unió őrült ötletei előtt.

Az én amerikai szemszögemből úgy látom a küzdelmet, hogy amerikanizmus kontra globalizmus. Ez egy epikus küzdelem, és míg a globalisták úgy látják, hogy a hatalmi zsebek karjait Európában, Dél-Amerika egyes részein, a Közel-Keleten, Dél-Ázsiában és Észak-Amerikában tartják, én úgy gondolom, hogy az amerikai nép az utolsó erődítmény az egész emberiség számára, de a szabadságért, a nemzeti szuverenitásért, a magyar életmód védelméért való erős hangotok mind számít és nagyban számít (tényleg történelmi jelentőségű). Ne engedjétek, hogy a kisebbségi baloldal Európában (és Magyarországon) ráerőltesse, majd tönkretegye az Önök nagyszerű országát, ahogyan azt Európa többi részével teszik 

– írja Mike Flynn, aki ezután Sir Winston Churchill volt brit miniszterelnök szavait idézte, miszerint a kapitalizmus, a benne rejlő gyengeségekkel együtt is, ösztönzi az innovációt és lehetőségeket teremt, míg a szocializmus tönkreteszi a társadalmakat. A globalizmus a szocializmus egy rosszabb formájának felel meg, míg az amerikanizmus a jólétet mozgatja, de csak akkor, ha hagyják, hogy virágozzon. Megjegyezte, hogy egy másik nagyon okos gondolat, amelyet Churchill életében megosztott az emberiség azon szegmenseivel, akik hajlandóak voltak meghallgatni, a különböző kormányzati formákról alkotott elképzelése volt. 

Sokféle kormányformát kipróbáltak már, és ki is fognak próbálni ebben a bűnnel és nyomorúsággal teli világban. Senki sem állítja, hogy a demokrácia tökéletes vagy mindentudó. Valóban azt mondták, hogy a demokrácia a legrosszabb kormányforma, kivéve mindazokat a más formákat, amelyeket időről időre kipróbáltak....

– idézte a volt miniszterelnököt. A nyugalmazott altábornagy azt üzente Orbán Viktornak, hogy legyen tovább is a kor Churchillje. Ahogy fogalmazott:

Álljatok ki továbbra is a hamis remények áradatával szemben, amelyet a globalisták megpróbálnak lenyomni a polgáraitok torkán. Mi Amerikában, azok a tízmilliók, akik még mindig hiszünk az alkotmányos köztársaságnak nevezett demokratikus kísérletünkben, ugyanezt fogjuk tenni. És soha ne feledjétek, hogy van egy magasabb rendű lény, aki az egész emberiséget vezeti.

 Hozzátette: Isten áldja meg Önt és Magyarország polgárait, és Isten áldja és védelmezze továbbra is Amerikát!

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt szólal fel az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján, 2023. szeptember 25-én. (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.