Szankciós csomag újragombolva, az Európai Unión röhög a világ másik fele + videó

Érkezik a legújabb szankciós csomag, tele kínos marhasággal.

Forrás: EUobserver2023. 10. 23. 13:50
A,Close,Up,Of,A,Tin,Of,Sewing,Pins,With
1948717471 Fotó: yackers1 Forrás: shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezen már nem csak Oroszországban kacagnak hangosan. Érkezik a 12. szankciós csomag olyan ostobaságokkal, amire normális ember biztosan nem gondolt volna. Ahogy arról az Euobserver hírt adott, Litvánia a legújabb uniós szankciócsomag részeként javasolja a fűtőtestek, szögek, gombostűk és varrótűk Oroszországba irányuló exportjának betiltását

Sewing.,Selective,Focus
12. szankciós csomag – a litvánok szeretnék korlátozni az Oroszországba irányuló varrótű-, kötőtű-, gombostűexportot, de még a szegekét is (Fotó: Vastram/Shutterstock)

Nem hagyta szó nélkül az orosz külügyi szóvivő sem, aki hangosan kacagott a hír olvasásakor. 

Marija Zaharovának az egy évvel korábbi szankciók bejelentése jutott eszébe, amikor is éppen az ismertetés pillanatában kínai üzletemberekkel volt találkozója.

Hatalmas, hangos nevetésben törtek ki a kínai üzletemberek, akik azonnal megértették, hogy az újabb szankció újabb lehetőség a számukra, írta le az orosz külügyi szóvivő, aki egyben emlékeztetett arra is, hogy a japán személygépkocsik importját is kínai márkákkal helyettesítették. 

De a mémgyárak is elindultak a hír hallatán, egyeseknek a kötögető biztosnéni jutott az eszébe, aki a bizottság elnökének beszéde alatt családi karácsonyi ajándék sálat kötögetett.

Működnek a szankciós csomagok?

Ursula von der Leyen egy évvel korábban azt állította, hogy az oroszok már a mosógépekből szedik ki a csipeket a hadiipar számára, mert az oroszellenes szankciók működnek…

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Yackers1)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.