Szijjártó Péter: Magyarország szuverén ország

A külügyminiszter újságírói kérdésekre válaszolt.

2023. 10. 26. 16:16
SZIJJÁRTÓ Péter
New York, 2023. szeptember 21. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal a Mediáció Baráti Csoport miniszteri szintű ülésén New Yorkban 2023. szeptember 21-én. MTI/KKM Fotó: KKM/-----------------
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter újságírói kérdésre elmondta, hogy csak két kolléga vetette fel azt, hogy Orbán Viktor találkozott Vlagyimir Putyinnal. Az egyikük – ahogy a miniszter fogalmaz – volt annyira udvariatlan, hogy megkérdezte, kapott-e utasítást a magyar miniszterelnök.

Nagyon világossá tettem számára, hogy Magyarország egy szuverén ország. Magyarország szuverén külpolitikáját a nemzeti érdekek alapján valósítja meg, és mi nem kapunk, nem fogadunk el  és nem vagyunk hajlandóak még megfontolni sem semmilyen utasítást vagy tanácsot sehonnan az országon kívülről

 − mondta el a miniszter.

Ukrajnával kapcsolatban Szijjártó Péter elmondta, hogy Magyarország békét akar, a békéhez pedig tárgyalásoknak kell történnie, a kommunikációs csatornáknak nyitva kell lenniük. – Ha nem beszélünk, akkor megöljük a béke reményét – szögezte le.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. (Fotó: MTI/KKM)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.