Újabb felvételek kerültek elő a repülőtér ostromáról

A palesztinpárti tüntetők által megtámadott repülőtér forgalmát átmenetileg átirányították.

2023. 10. 30. 12:20
null
Mahacskala, 2023. október 30. Palesztinpárti tüntetõk özönlik el a kifutópályát az orosz tagköztársaság Dagesztán székvárosa, Mahacskala repülõterén, miután menetrend szerinti járat értezett Tel-Avivból 2023. október 29-én. Az orosz légügyi hatóság, a Roszaviacija szerint néhány százan tüntettek a légikikötõnél a Gázai övezetben kirobbant izraeli-palesztin fegyveres konfliktus miatt. A tüntetõk egy része az érkezési csarnokba behatolva a járattal érkezett utasokat kereste, ezért átmenetileg leállt a légiforgalom. A tüntetõket sikerült eltávolítani a repülõtérrõl. MTI/AP Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kaszpi-tenger partján fekvő Mahacskala, amely tucatnyi nemzetiség otthona, az utóbbi években az észak-kaukázusi iszlamista lázadások gócpontjává vált. Ezúttal a település repülőterét szállták meg palesztinpárti tömegek, a közösségi médiában közzétett felvételek tanúsága szerint azzal a céllal, hogy meglincseljék a Tel-Avivból érkező repülő zsidó származású utasait. 

A rohamrendőrséget is be kellett vetni annak érdekében, hogy megakadályozzák a helyzet eszkalációját a repülőtéren.

A palesztinpárti ostromlók először egészen a kérdéses repülőig jutottak, majd pedig megpróbáltak feljutni a járatra. 

Mindeközben a repülőn utazókat a hatóságok nem hagyták leszállni a járatról, ugyanis attól tartottak, hogy akkor a feldühödött tömeg megtámadja őket.

@talexov Пассажиры рейса Дубай-Махачкала фактически в зложниках. Люди сидят взаперти в самолете в аэропорту столицы Дагестана уже три часа #махачкала #today #news #reki #today #дагестан #рекомендации #repost ♬ оригинальный звук - Leķs

Amint arról már lapunk korábban is beszámolt, a TASZSZ orosz állami hírügynökség közlése szerint az Oroszországhoz tartozó Dagesztáni Köztársaság fővárosában a repülőteret ideiglenesen lezárták, az oda érkező járatokat más repülőterekre irányítják át. A hatóságok nagy erőkkel dolgoznak a mahacskalai létesítmény területén.

Borítókép: Palesztinpárti tüntetők özönlik el a kifutópályát az orosz tagköztársaság Dagesztán székvárosa, Mahacskala repülőterén.
(Fotó: MTI/AP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.