Betört a tömeg a repülőtérre, miután leszállt az Izraelből érkező gép + videó

A tüntetők attól tartanak, Izraelből érkező menekültek jutnak be a városba.

2023. 10. 29. 21:11
Mahacskala repülőtere (Fotó: Wikipédia) Forrás: Wikipédia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elképesztő felvételek terjednek a közösségi oldalakon arról, ahogy vasárnap az izraeli Tel-Avivból érkező repülőgép leszáll Mahacskalában, majd a repülőtérre hatalmas tömeg tör be. A TASZSZ orosz állami hírügynökség közlése szerint az Oroszországhoz tartozó Dagesztáni Köztársaság fővárosában a repülőteret ideiglenesen lezárták, az oda érkező járatokat más repülőterekre irányítják át. A hatóságok nagy erőkkel dolgoznak a mahacskalai létesítmény területén.

A RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség arról számolt be a dagesztáni belügyminisztériumra hivatkozva, folyamatban van a zavargásokban részt vevők azonosítása, amelyhez a biztonsági kamerák felvételeit is fel fogják használni. Előreláthatólag az érintettek ellen eljárás indul.

Az URA News orosz hírportál szerint a tüntetők attól tartanak, Izraelből érkező menekültek juthatnak be Dagesztánba. Az izraeliek elleni fellépés egyébként nem egyedi eset Macskalában sem: szombaton több százan gyűltek össze egy haszavjurti szálloda előtt azt követelve, tiltsák ki a szállodából a zsidókat, Karacsáj- és Cserkesz Köztársaságban – mely szintén az Oroszországi Föderáció tagja – pedig azt követelték a cserkesszki vezetéstől, ne engedjék, hogy zsidók lépjenek be a köztársaság területére, és a már ott élőket lakoltassák ki.

Borítókép: Illusztráció: Mahacskala repülőtere (Fotó: Wikipédia)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.