Vlagyimir Putyin megérkezett Pekingbe + videó

Az orosz elnök az Egy övezet, egy út fórumon tart beszédet, majd tárgyal a kínai államfővel.

Forrás: MTI2023. 10. 17. 7:10
PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2023. október 11. Vlagyimir Putyin orosz elnök részt vesz az Orosz Energiahét nevû nemzetközi konferencián Moszkvában 2023. október 11-én. MTI/AP/Pool/Kreml/Krisztyina Kormilicina Fotó: Krisztyina Kormilicina
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megérkezett Pekingbe Vlagyimir Putyin orosz elnök helyi idő szerint kedd reggel, hogy részt vegyen az Egy övezet, egy út kezdeményezés harmadik fórumán, ahol várhatóan Hszi Csin-ping kínai elnökkel is megbeszélést folytat majd. A hágai székhelyű Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) márciusban kiadott elfogatóparancsa óta Putyin és kíséretének ez a második ismert külföldi útja, miután a hónap elején Kirgizisztánba látogatott.

A pekingi nemzetközi repülőtérre érkező Putyint és kíséretét Vang Ven-tao kínai kereskedelmi miniszter fogadta.

Az orosz média jelentése szerint Putyin kedden részt vesz a fórum hivatalos nyitófogadásán, ahol Hszi Csin-ping kínai elnök lesz a házigazda, és itt megbeszélést folytat majd Vietnám, Thaiföld, Mongólia és Laosz vezetőivel.

A fórum fő meghívottjaként Putyin szerdán Hszi után tart beszédet, és még aznap találkozik a kínai elnökkel egy kétoldalú megbeszélésen.

Jelenleg Pekingben tartózkodik Orbán Viktor is, aki szintén az Egy övezet, egy út fórumra érkezett. A miniszterelnök az elmúlt napokban találkozott a kínai kormányfővel, a Kínai Építési Bank igazgatójával, valamint Hszi Csin-ping kínai elnökkel is. 

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök részt vesz az Orosz Energiahét nemzetközi konferencián Moszkvában 2023. október 11-én (Fotó: MTI/AP/Pool/Kreml/Krisztyina Kormilicina)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.