A demokratákat is aggasztja Joe Biden újraindulása

Hétfőn 81 éves lett Joe Biden amerikai elnök. Bár ő maga továbbra is viccelődik a korával, immár a demokratákat is egyre inkább aggasztja, hogy ilyen idősen még indulni akar az újraválasztásért.

2023. 11. 21. 9:26
BIDEN, Joe
Washington, 2023. november 20. Joe Biden amerikai elnök beszédet mond, miután ünnepélyesen megkegyelmezett a két hálaadásnapi pulyka egyikének a washingtoni Fehér Ház déli szárnyánál 2023. november 20-án. Joe Biden, Egyesült Államok legidõsebb hivatalban lévõ elnöke ezen a napon ünnepli 81. születésnapját. MTI/EPA/Michael Reynolds Fotó: Michael Reynolds
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már jó ideje mondtam, amikor Joe Biden még [elnök]jelölt volt, hogy nem hiszem, hogy megvan benne a kognitív képesség a feladat elvégzéséhez

− nyiltakozta a Fox News amerikai televíziós hálózatnak Ronny Jackson korábbi fehér házi orvos. 

Jackson még a kétezres években csatlakoztt az elnöki rezidencia egészségügyi csapatához, 2013 és 2018 között pedig az államfő hivatalos orvosaként tevékenykedett Barack Obama és Donald Trump elnöksége alatt. 2021 óta a képviselőház tagja.

Jackson szerint az elnököt körülvevők azért bátorítják az újraindulásra, hogy saját fontosságukat megőrizzék, de az Egyesült Államokra nézve ez igen káros.

És ő egyszerűen nem tudja elvégezni a munkát. És minden nap megmutatkozik, hogy nem képes többé ellátni ezt a feladatot

− mutatott rá Jackson.

Az orvos nem először figyelmeztetett a Biden korából adódó problémákra.

Úgy gondolom, hogy a fizikai képességek hiánya és a fizikai hanyatlása most kezdi kiemelni a kognitív hanyatlást, amit már olyan régóta megfigyelhetünk

− fogalmazott korábban.

Biden kora miatt immár nem csupán a republikánusok, de a demokraták és a fősodratú média is kongatja a vészharangot. A New York Times egyik újságírója, Peter Baker szerint például az elnök azért nem tart nyilvános születésnapi ünnepséget, hogy ne hívja fel a figyelmet a korára – írja a Fox News.

A Fehér Ház szerintem már eléggé belefáradt abba, hogy erről a kérdésről beszéljen, pedig az összes felmérés szerint ez az egyik leghangsúlyosabb kérdés, nem csak Trump támogatói szerint túl öreg, hanem a Fehér Ház szempontjából túl sok demokrata gondolja úgy, hogy túl öreg. 81 évesen nehéz lesz meggyőznie őket az ellenkezőjéről

− világított rá Baker.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.