A légi szállítás kétharmadát 2035-re drónok fogják végezni

Na hol? A szankciók alatt agyonnyomott Oroszországban, ahol már az összes mikrocsipet kiszedték az összes mosógépből.

Forrás: Ria Novosztyi2023. 11. 17. 8:39
Mesterséges intelligenciával generált illusztráció Szállítás drónokkal Moszkvában. www.img2go.com Forrás: www.img2go.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az oroszországi légi szállítások kétharmadát 2035-re drónok fogják végezni – mondta Alekszej Hripunov, az Aeroscript Kutatóközpont főigazgatója a Ria Novosztyi orosz hírügynökségnek.

Szerinte a következő tíz évben az orosz drónflotta félmillió járműre nő, a légi logisztika és teherszállítás piaca pedig eléri a harmincmilliárd rubelt. 

A logisztikai szolgáltatási ágazat a pilóta nélküli technológiák használata felé orientálódik. Előrejelzéseink szerint 2035-re a légi szállítások akár 66 százaléka is pilóta nélküli lesz

– tette hozzá Hripunov, aki szerint a pilóta nélküli légi közlekedés fejlesztésére két lehetőség van. Az első egy egységes rendszer létrehozása, amely átveszi az ilyen forgalom szervezésének minden funkcióját vagy egy központi digitális mechanizmus, ez lesz a szinkronizáló és a kritikus adatok forrása. A második lehetőség a digitális platformok fejlesztése, amelyek egyéb kiegészítő szolgáltatásokat nyújtanak, például a biztonsággal kapcsolatos szolgáltatásokat.

Oroszországban jelenleg több digitális platformot is fejlesztenek drónrepülésekhez. 

Íme egy videós illusztráció, hogyan is működik az elképzelt jövő.

Borítókép: Mesterséges intelligenciával generált illusztráció. Szállítás drónokkal Moszkvában (Forrás: www.img2go.com)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.