Biden rezidenciája előtt éhségsztrájkolnak a gázai tűzszünetért

A tüntetők közül hatan öt napig nem fognak ételt magukhoz venni, a többiek csak pár napot vállaltak.

Forrás: Time2023. 11. 27. 20:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn nagyjából egy tucat amerikai képviselő, pár színész és közéleti szereplő úgy döntött, hogy éhségsztrájkba kezdenek, ezáltal tiltakozva a Biden-adminisztráció politikája ellen az Izrael–Hamász konfliktusban. 

A résztvevők közül hatan döntöttek úgy, hogy öt napig nem esznek, a többiek kevesebb mint öt napig böjtölnek.

 Céljuk a teljes körű tűzszünet előmozdítása a Gázai övezetben.

 

Madinah Wilson-Anton delaweri demokrata képviselő szerint az éhségsztrájk „felhívja a figyelmet arra, hogy az Egyesült Államok kormánya, elnökünk és kongresszusi vezetőink finanszírozzák az éheztetés politikáját” – utalt a gázai civilekre.

Az amerikai adófizetők pénzét küldjük a gázai közösségek bombázására, és azt hiszem az elnökünk nem használja ki elegendő mértékben befolyását annak érdekében, hogy tartós tűzszünetet érjen el

– fogalmazott. „Látjuk ennek a hatását, nincs ott étel és víz sem.”

Az éhségsztrájk résztvevői szerint az Egyesült Államoknak el kellene gondolkodnia Izraelnek nyújtott törhetetlen támogatásán. 

Az Egyesült Államok nem egyszerűen tanúja ennek a népirtásnak. A népirtás egyik szereplője

 – mutatott rá Zohran Mamdani, a New York-i közgyűlés demokrata tagja. – Kiéheztetjük magunkat a Fehér Ház előtt, hogy megmutassuk Biden elnök tetteinek következményeit. Ezt teszi a palesztinokkal – tette hozzá.

Borítókép: Éhségsztrájk a Fehér Ház előtt (Forrás: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.