Elon Musk megérkezett Izraelbe + videó

Benjamin Netanjahuval folytatott tárgyalásán téma volt a Starlink műholdrendszere és az antiszemitizmus is.

2023. 11. 27. 14:01
SpaceX owner and Tesla CEO Elon Musk poses as he arrives on the red carpet for the Axel Springer Awards ceremony, in Berlin, on December 1, 2020. (Photo by Britta Pedersen / POOL / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elon Musk dél-afrikai–amerikai milliárdos megérkezett Izraelbe, ahol Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök fogadta. A kormányfő azt írta az X-bejegyzésében:

Elon Muskkal bejártam a Kibbutz Kfar Gazát, hogy közelről megmutassam neki a Hamász által elkövetett emberiség elleni bűncselekményeket.

Az X közösségimédia-oldalon egy beszélgetést is folytattak angolul, aminek témája főként a dezinformációs kampányok volt.

A techmilliárdos útjának egyik központi témája a Starlink kommunikációs műholdrendszer gázai használata volt. 

Hétfőn Shlomo Karhi izraeli kommunikációs miniszter bejelentette, hogy Izrael elvi megállapodást kötött, amelynek értelmében a Starlink műholdegységek csak az izraeli kommunikációs minisztérium jóváhagyásával üzemeltethetők Izraelben, beleértve a Gázai övezetet is.

Természetesen az antiszemitizmus kérdése is felmerült. Musk a legutóbbi találkozóján az izraeli miniszerelnökkel azt mondta, hogy ellenzi az antiszemitizmust, és mindent, ami gyűlöletet és konfliktust szít.

 

Borítókép: Elon Musk, a SpaceX tulajdonosa és a Tesla vezérigazgatója pózol az Axel Springer Awards díjátadó ünnepség vörös szőnyegén Berlinben 2020. december 1-jén (Fotó: AFP/Britta Pedersen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.