Halálra zúzott egy robot egy embert Dél-Koreában

Rakodó robotkar zúzott halálra egy férfit egy dél-koreai gyárban, miután nem tudta megkülönböztetni az általa pakolt, élelmiszerrel teli dobozoktól.

Forrás: MTI2023. 11. 09. 11:52
Hands,Of,Robot,And,Human,Touching.,Virtual,Reality,Or,Artificial
651441421 Fotó: maxuser
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Éppen a robot működését ellenőrizte a robotikai cég negyvenéves alkalmazottja a dél-kjongszang tartománybeli paprikaválogató üzemben, amikor a halálos baleset megtörtént – adta hírül a BBC News.

A robotkar, amely paprikával teli dobozokat rakodott, megragadta a férfit, testét a szállítószalaghoz szorította, és ezzel összezúzta az arcát és a mellkasát.

A férfit kórházba szállították, de belehalt sérüléseibe.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség közlése szerint az alkalmazott a robot érzékelőit akarta ellenőrizni a szerdára kitűzött próbaüzem előtt. A tesztet eredetileg két nappal korábbra tervezték, de a robot érzékelőjével kapcsolatban felmerült problémák miatt elhalasztották.

Az üzem tulajdonosa, a Donggoseong Külkereskedelmi Mezőgazdasági Kombinát illetékese a baleset után kiadott közleményében pontos és biztonságos rendszer felállítását szorgalmazta.

Dél-Koreában márciusban történt hasonló baleset egy autóalkatrészeket gyártó üzemben, ahol egy robot súlyos sérüléseket okozott egy ötvenes éveiben járó férfi alkalmazottnak.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.