Izrael-ellenes tüntetők betörtek egy amerikai kikötőbe + videó

Az emberek azt akarták megakadályozni, hogy a fegyverek eljussanak Izraelbe.

Forrás: Mandiner2023. 11. 06. 20:45
null
Banda Aceh, 2023. november 6. A helyi halászközösség tagjai jótékonysági akciójuk keretében frissen fogott halakat árulnak a palesztinok megsegítésére az indonéziai Aceh tartomány székhelyén, Banda Acehben2023. november 6-án. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, több mint 1400 embert meggyilkoltak, további mintegy háromezret megsebesítettek, valamint mintegy 200 embert elraboltak és túszként tartanak fogva. Az izraeli válaszcsapások halálos áldozatainak száma átlépte a 9700-at, a sebesülteké pedig megközelíti a 25 ezret a Gázai övezetben. MTI/EPA/Hotli Simanjuntak Fotó: Hotli Simanjuntak
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mandiner arról ír, hogy legalább száz Izrael-ellenes tüntető blokkolta a tacomai kikötő bejáratát hétfőn kora reggel. A tüntetők megpróbálták feltartóztatni az Izraelbe tartó Cape Orlando nevű amerikai katonai ellátóhajót. A tüntetők pénteken már késleltették ugyanennek a hajónak az oaklandi kikötőből való elindulását. 

A tüntetés szervezésében részt vevő Arab Resource & Organizing Center (AROC) közleménye szerint több mint 500 személy vett részt a tüntetésen. A tüntetők később be is hatoltak a kikötő területére, ahol megpróbálták megakadályozni a hajó elindulását, hogy ne érkezzenek meg Izraelbe az AROC szerint a hajó fedélzetére rakodott fegyverek és katonai felszerelések.

 

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Hotli Simanjuntak)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.