Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Magyar felesége van a holland választás győztesének

Geert Wilders sokat járt hazánkba, és még az egyik legismertebb mulatós zenésszel is jó viszonyt ápol.

Forrás: Világgazdaság2023. 11. 23. 21:41
WILDERS, Geert
Scheveningen, 2023. november 23. Geert Wilders, a jobboldali Szabadságpárt (PVV) vezetõje nyilatkozik a sajtó képviselõinek a holland elõrehozott parlamenti választások estéjén, 2023. november 22-én Scheveningenben. Az elsõ felmérések szerint Wilders bevándorlásellenes pártja kapta a legtöbb szavazatot. MTI/EPA/ANP/Remko De Waal Fotó: Remko De Waal
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Geert Wilders, a holland parlamenti választás győztese igen szoros kapcsolatot ápol Magyarországgal, a magyar kormányt pedig barátjának tekinti − írja a Világgazdaság. 

Szijjártó Péter is elmondta Geert Wildersről, hogy szembe megy a nemzetközi mainstreammel és egy olyan politikusak tartja, aki megérti Magyarországot és tisztában van az illegális migráció veszélyeivel. 

Persze, ennél sokkal szorosabb szálak is fűzik Magyarországhoz, hiszen felesége, Krisztina Wilders magyar, akinek leánykori neve Márfai Krisztina és Nyírparasznyáról származik. 

A holland politikussal  még 1992-ben házasodtak össze, Geert Wilders azóta sokszor járt már Magyarországon, sokszor járnak hazánkban és látogatnak el a magyar faluba, ahonnan Bunyós Pityu, az ismert zenész is származik.

Geert Wilders és pártja megnyerte tegnap a holland választásokat, de sok tárgyalás áll még előttük, mielőtt kormányt alakíthatnának.

Borítókép: Geert Wilders, a jobboldali Szabadságpárt (PVV) vezetője (Fotó: MTI/EPA/ANP/Remko De Waal)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.