Magyar győzelem Brüsszelben? – tízmilliárd eurós kohéziós forrás érkezhet

Az Európai Bizottság sajtóértesülések szerint elégedett a magyar igazságszolgáltatás reformjaival.

Forrás: Mandiner2023. 11. 30. 20:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sajtóhírek szerint Brüsszel hamarosan zöld jelzést ad a Magyarországnak járó uniós források folyósítására – számolt be az Euronews értesülésére hivatkozva a Mandiner. Mint írták, a 21,7 milliárd eurós kohéziós alap csaknem fele nemsokára megérkezhet, miután az Európai Bizottság elegendőnek tartja a magyar igazságszolgáltatás függetlenségének növelésére tett erőfeszítéseket, reformokat. 

Az Európai Bizottság várhatóan valamikor december 15-e előtt, majdnem egy évvel a kifizetések leállításáról szóló eredeti határozat után hoz döntést – írja a Mandiner.

Az Euronewsnak névtelenül nyilatkozó forrás szerint egyelőre még nem tudni a végösszeget, ám további 500 millió euró kifizetése sincs kizárva. Szavai szerint fontos reformokat láttak, melyek hozzájárulnak a magyarországi igazságszolgáltatás függetlenségének megerősítéséhez. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.