Medvegyev: A korcsok végre felismerték a szerepüket a torzszülöttek cirkuszában

Az Orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese gúnyosan megköszönte a dánoknak, hogy segítik az orosz fegyveres erők fejlesztését.

2023. 11. 01. 12:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács (SB) elnökhelyettese szarkasztikusan megköszönte a Carlsberg sörgyártó cégnek az oroszországi beruházásokat és a frontnak nyújtott segítséget a Telegramon. Medvegyev arra reagált, hogy a Carlsberg egyfajta sértésnek vette, hogy az orosz üzletben való részesedésüket az orosz államnak adták át.

Milyen szép is ez! A korcsok végre felismerték a szerepüket a torzszülöttek cirkuszában, és nyüszítenek

– fogalmazott a bejegyzésében az SB elnökhelyettese, aki megemlítette azt is, hogy a cég korábban más nyugati vállalatokhoz hasonlóan maga is politikai okokból hagyta el Oroszországot, leállította a munkát és a szállításokat, és megtagadta az orosz partnerekkel szembeni kötelezettségeinek teljesítését.

Szankciókat vetnek ki és fegyvereket adnak az ukrán rezsimnek, de nyavalyognak, ha az orosz állam pénzzé teszi az egykori tulajdonukat. Köszönjük azokat a befektetéseket, amelyek most Oroszországnak dolgoznak, megtöltve ezzel a költségvetést. Az erős költségvetés a frontot segíti, így ebben a tekintetben az eszetlen dánok is hozzájárulnak a modern orosz fegyverekhez

– írta a Telegramon Dmitrij Medvegyev. 

Az ügy egészen júliusig nyúlik vissza, amikor megjelent Vlagyimir Putyin orosz elnök rendelete, amely alapján a Danone tejtermékgyártó oroszországi struktúráját és a Baltika sörgyárban lévő külföldi tulajdonosok részesedését a Szövetségi Vagyonkezelő Ügynökség ideiglenes irányítása alá vonták, a listán pedig a Carlsberg több leányvállalata is szerepelt. Október elején aztán erre válaszul a Carlsberg csoport értesítette a Baltika csoportot a licencszerződések felmondásáról, amelyek lehetővé tették az orosz vállalat számára, hogy a Carlsberg összes termékét előállítsa és értékesítse.

Borítókép: Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese (Forrás:  X/Jack Straw) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.