Megharapta az osztrák elnököt a moldovai elnök kutyája + videó

Nem kért a simogatásból.

Forrás: Politico, VG2023. 11. 17. 16:05
Alexander Van der Bellen - Isaac Herzog meeting in Vienna
VIENNA, AUSTRIA - SEPTEMBER 05: Austrian President Alexander Van der Bellen and Israeli President Isaac Herzog (not seen) hold a joint press conference after their meeting in Vienna, Austria on September 05, 2023. Askin Kiyagan / Anadolu Agency (Photo by Askin Kiyagan / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP) Fotó: Anadolu via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alexander Van der Bellen osztrák államfőt moldovai látogatásakor Maia Sandu moldovai elnök mentett kutyája kézen harapta, amikor megpróbálta megsimogatni az ebet. Utóbbi egy közös fotózás miatt vitte magával a kutyát, amelyen Van der Bellen és Natasa Pirc Musar szlovén elnök is részt vett – bukkant rá a Világgazdaság a Politico cikkére. 

A moldovai elnök elnézést kért Van der Bellentől és elmondta azt is, hogy nem ő az egyetlen, aki így járt, ez többekkel is megtörtént már.

Azt is tudni lehet Maia Sandu elbeszélése alapján, hogy Codrut már hét hónapja az elnökségi csapat tagja és azután találták meg, hogy egy autó elgázolta. Hozzáfűzte, hogy a mancsát már nem lehetett megmenteni, de most már boldogan rohangál három lábbal. 

Borítókép: Alexander Van der Bellen (Fotó: Anadolu via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.