Transznemű mackóval tanítják a gyerekeket + videó

Tízéves gyerekeknek tartottak érzékenyítő órákat Nagy-Britanniában.

2023. 11. 20. 20:37
null
Budapest, 2015. november 28. Monzák-Simon Kriszta babakészítõ mester, a macimûves kiállításának részlete a Kis Áron Magyar Játék Társaság galériájában, a fõváros XI. kerületében, az Orlay utcában. MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Nagy Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A „Maci bemutatása” című transz érzékenyítő könyvvel tartottak felvilágosítást tízéves diákoknak Nagy-Britanniában. Az esetről egy videó is kiszivárgott, amiben az látható, hogy a tanárnő felolvas a gyerekeknek:

Thomas, a mackó nagy levegőt vett és azt mondta: önmagam kell, hogy legyek. A szívemben mindig tudtam, hogy lány mackó vagyok és nem fiú. Bárcsak a nevem Tilly lenne és nem Thomas.

A videóban később a tanárnő is megkérdezi a gyerekektől, hogy: „Ki szeretné tisztázni, hogy mit jelent a transzneműség?”

A különleges tanórát a „No Outsiders” nevű szervezet tartotta. A szervezet alapítója, Andrew Moffat akkor vált ismertebbé, amikor muszlim szülők tüntettek az ellen, hogy a gyerekeiknek az egynemű házasságokról tart felvilágosító órákat. 

A szervezet a mackós könyvvel és sok más hasonló érzékenyítő anyaggal házal iskoláknál, hogy kiskorú gyerekeknek tarthasson eligazítást. A csoport ingyenes óravázlatait iskolák százai használják a környéken, például Bristolban és Watfordban.

Az órák ellenzői is megszólaltak. Lucy Marsh, a Családi Nevelési Alapítvány (Family Education Trust) képviselője úgy fogalmazott a The Telegraph brit lapnak, hogy „azt tanítani a gyerekeknek, hogy rossz testben születhetnek, káros indoktrináció.”

Borítókép: Monzák-Simon Kriszta babakészítő mester, a maciműves kiállításának részlete a Kis Áron Magyar Játék Társaság galériájában, a főváros XI. kerületében, az Orlay utcában (Fotó: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.