Videón, ahogy zsidókat vernek az utcán Amerikában

Az áldozatok bűne annyi volt, hogy részt vettek egy filmvetítésen, amelyet Gal Gadot izraeli színésznő szervezett.

2023. 11. 09. 9:39
null
Kuala Lumpur, 2023. október 24. A palesztinokat támogató tüntetés résztvevõi imádkoznak Kuala Lumpurban 2023. október 24-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, ahol meggyilkoltak több mint 1400 embert, háromezret megsebesítettek, körülbelül 220 embert elraboltak és túszként tartanak fogva. A gázai egészségügyi minisztérium közlése szerint a Hamász elleni izraeli válaszcsapások palesztin halálos áldozatainak száma ötezerre emelkedett, a sebesülteké pedig meghaladja a 15 ezret a Gázai övezetben. MTI/AP/Vincent Thian Fotó: Vincent Thian
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy port vert fel az utóbbi napokban, hogy Gal Gadot izraeli színésznő nyíltan kiállt Izrael mellett, rengeteg ember célkeresztjébe került ezzel. Az csak tovább fokozta a palesztinpártiak dühét, hogy a színésznő egy filmvetítést szervezett Los Angelesben, maga a dokumentumfilm pedig a Hamász október eleji terrortámadását és brutalitását mutatja be. 

Los Angelesben több zsidót is megtámadtak az utcán antiszemita nézeteket valló férfiak, az áldozatok bűne az volt, hogy meg szerették volna nézni a fent említett dokumentumfilmet.

 

A 47 perces kisfilmet az Izraeli Védelmi Erők (IDF) már korábban bemutatta a nemzetközi sajtónak. Izrael azért hozta nyilvánosságra a testkamerás felvételeket, amelyeket maguk a Hamász terroristái készítettek, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy éppen a jelenben bontakozik ki egy holokauszttagadáshoz vezető jelenség.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Ritzau/Mikkel Berg Pedersen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.