A Kreml közelébe vinné az összecsapásokat Kijev + videó

Újabb szabotázsakciók és a titkosszolgálati műveletek fokozása szerepel az ukránok 2024-es tervei között.

2023. 12. 22. 4:50
null
Kijev, 2023. november 30. Ukrán tüzérek egy ZU-23-2 légvédelmi gépágyúval Kijev közelében 2023. november 30-án, az Ukrajna elleni orosz háború alatt. MTI/EPA/Oleh Petraszjuk Fotó: Oleh Petraszjuk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ukrán hírszerzők célja a titkosszolgálati műveletek fokozása, jövőre pedig szabotázsakciókat hajtanak végre az Oroszország által ellenőrzött területeken annak érdekében, hogy a háború minél közelebb kerüljön a Kremlhez – jelentette ki az Ukrán Biztonsági Szolgálat, az SZBU vezetője, Vaszil Maljuk. A Politicónak nyilatkozó Maljuk kiemelte: nem fedhetik fel terveiket, mert azoknak sokkolónak kell maradniuk az ellenség számára. Meglepetésekkel készülnek – tette hozzá.

A megszállóknak meg kell érteniük, hogy nem rejtőzhetnek el. Mindenütt megtaláljuk az ellenséget

 – húzta alá az SZBU vezetője, aki ugyan elkerülte a konkrétumokat az esetleges csapásokkal kapcsolatban, de megfogalmazott néhány tippet erre vonatkozóan. 

 

Szíven szúrnák Oroszországot

Kijev támadásainak középpontjában valószínűleg továbbra is a megszállt ukrán területen lévő logisztikai célok és katonai eszközök állnak majd, de az akciók a határon túl lévő ellenséget is érinthetik – olvasható a brüsszeli hírportál cikkében.

Az orosz–ukrán háború kapcsán a Politico is elismeri, hogy az idei év nagy részében a több száz kilométeres frontvonalon zajló harc lényegében elakadt, azt írják viszont, hogy az SZBU „hőstettei" növelik az ukrán morált, és rontják Oroszország háborús képességeit.

Az SZBU célzott csapásokat hajt végre. Tűvel az ellenség szívébe szúrunk. Minden speciális műveletünk egy meghatározott célt követ, és meg is adják az eredményt. Mindez bonyolítja az Oroszországi Föderáció hadviselési képességeit, és közelebb hozza a győzelmünket

 – mondta Maljuk.

 

Kijev megszabadulna a megszállóktól

Mint a cikkben olvasható, a támadások fókusza lehet a Krím és a Fekete-tenger. 

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat vezetője elmondta, hogy Kijev alaposan megfontolja célpontjait, mielőtt csapást mérne, arra törekszik, hogy a háborús szabályokon belül maradjon, ellentétben Oroszországgal, amely rakétákat és drónokat lőtt ki katonai és polgári célpontokra egyaránt.

Ez a mi földünk, és minden lehetséges módszert felhasználunk, hogy megszabadítsuk a megszállóktól

– mondta Maljuk.

Borítókép: Ukrán tüzérek egy ZU–23-2 légvédelmi gépágyúval Kijev közelében 2023. november 30-án (Fotó: MTI/EPA/Oleh Petraszjuk)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.