Álszent pszichopaták az Izrael-ellenes tüntetők

A Hamász palesztin terrorszervezet október 7-i Izrael elleni támadása óta megdöbbentően sok és nagy létszámú Izrael-ellenes tüntetésnek lehettünk tanúi a nyugat-európai és észak-amerikai városokban. Washingtonban még az Egyesült Államok törvényhozásának épületeit is többször megrohamozták a tüntetők.

2023. 12. 30. 14:57
null
New York, 2023. november 10. Diákok tiltakoznak a Gázai övezetben zajló izraeli katonai mûveletek ellen New Yorkban 2023. november 9-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, több mint 1400 embert meggyilkoltak, további mintegy háromezret megsebesítettek, valamint legalább 240 embert elraboltak, és túszként tartanak fogva. A gázai egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint az övezet ellen elindított izraeli hadmûveletek halálos áldozatainak száma már meghaladta a tízezret. MTI/EPA/Justin Lane Fotó: Justin Lane
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelenség egyik oka természetesen az illegális migránsok beáramlása, de nem az egyetlen, hívja fel a figyelmet napjaink egyik legfontosabb konzervatív gondolkodója, Jordan Peterson. Szerinte a Nyugat „óvatlan naivitása” és vaksága legalább ilyen fontos eredője a jelenségnek.

Irán, amely mindent megtett, hogy elősegítse a jelenlegi gázai konfliktus kirobbanását és elmérgesedését az olyan terrorszervezetek támogatásával, mint a palesztin Hamász, a libanoni Hezbollah vagy a Vörös-tenger nemzetközi hajózási útvonalait támadó jemeni húszik, most kihasználja a gázai események által kiváltott döbbenetet, hogy 

akkora zavart keltsen a demokratikus világ nagyvárosaiban, amekkorát csak lehet

– mutat rá Peterson.

Milyen üzenettel lehetne észhez téríteni a Hamász rémtetteit éltető nyugati tüntetőket? Lapunk megkeresésére Robert C. Castel biztonságpolitikai szakértő mondta el véleményét.

Én azt üzenem nekik, hogy tegyünk különbséget az ügy, a cél és az eszköz között. Valaki lehet egy teljesen tisztességes, derék ember, és kiállhat a paleszinok joga mellett arra, hogy államuk legyen. Én is úgy gondolom, hogy kell legyen egy saját politikai rétegük, saját hazájuk nekik is kell legyen. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy elfogadjuk és védelmünkbe veszük az eszközöket, amiket alkalmaznak

– szögezi le a szakértő.

Castel az ökoterroristákhoz hasonlítja az Izrael-ellenes tüntetőket, akiknek a céljaiba nehezen lehet belekötni, az általuk használt eszközök azonban gyakran jóval túlmennek az elfogadhatóság határán.

A cselekedeteik teszik őket terroristákká, nem az ügy, amit képviselnek

– világít rá Robert C. Castel, hozzátéve, hogy aki szerint a Hamász tettei legitim eszközök a céljai elérésére, azt képesnek tartja arra, hogy ugyanazokat a rémtetteket elkövesse mondjuk egy európai városban.

A palesztin terrorszervezet a lelkes tüntetőket is felkoncolná, ha módja lenne rá 

– vélekedett John Spencer városi hadviselési szakértő, akit a Breitbart amerikai hírportál szólaltatott meg néhány héttel ezelőtt.

Robert C. Castel egyetért vele. „Szerintem ezeket a vallástalan nyugati ateista tüntetőket koncolnák föl elsőnek. Mert az iszlám törvényei szerint a keresztényeket meg a zsidókat megilleti bizonyos védelem mint monoteistákat, akik ugyanabban az Istenben hisznek, mint a muszlimok, viszont a pogányokat semmilyen védelem nem illeti meg” – magyarázza a szakértő.

Borítókép: Diákok tiltakoznak a Gázai övezetben zajló izraeli katonai műveletek ellen New Yorkban 2023. november 9-én (Fotó: MTI/EPA/Justin Lane)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.