Az amerikaiak többsége Joe Biden elnök Amerikájában a fizetéséből a fizetéséig él

A LendingClub tanulmánya szerint az úgynevezett Bidenomics nem tudott segíteni az átlagos amerikaiakon.

2023. 12. 30. 6:53
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megélhetési gondokkal küzdő amerikaiak magas száma megerősíteni látszik azokat a felméréseket, amelyek szerint a választók mindössze 14 százaléka gondolja úgy, hogy Biden gazdaságpolitikája segített nekik, míg 85 százalékuk úgy véli, hogy az vagy ártott nekik, vagy nem hozott változást, írta a Breitbart.

A LendingClub tanulmánya szerint a felnőttek 62 százaléka mondta decemberben, hogy fizetéstől fizetésig él, szemben a márciusi 58 százalékkal. A hitelkártyával rendelkező fogyasztók 57 százaléka él fizetéstől fizetésig. Az anyagi gondokkal küzdő amerikaiaknak valószínűleg hitelkártya-adósságuk van – számolt be a CNBC.

Idén az amerikaiak ünnepi költése a Nemzeti Kiskereskedelmi Szövetség szerint a múlt évhez képest 3-4 százalékkal, összesen 956-966 milliárd dolláros rekordösszegre emelkedett, ennek nagy része pedig hitel.

Joe Biden amerikai elnök Fotó: Scott Olson/Getty News 

A közvélemény-kutatások szerint az amerikaiak többsége úgy véli, hogy Donald Trump korábbi elnök gazdaságpolitikája előnyös volt számára – derült ki a The Wall Street Journal nemrégiben végzett felméréséből.

A választók 49 százaléka mondta, hogy Trump politikája személy szerint nekik jót tett, Biden politikájáról csak 23 százalék mondta ugyanezt.

Borítókép: Joe Bidenre emlékeztető grincs (Fotó: Anna Moneymaker/Getty Images)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.