Bajban a kanadai hadsereg: a sokszínűséggel próbálják megoldani problémáikat

A rátermettség már kevésbé fontos, inkább befogadóbbá teszik a sereget.

2023. 12. 12. 5:41
null
HUNGARY-GENDER-PRIDE-POLITICS-LGBTQ-REFERENDUM Fotó: ATTILA KISBENEDEK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyáron hozta nyilvánosságra a True North hírportál, hogy a Kanadai Fegyveres Erők (CAF) a toborzással küszködik, és létszámhiánnyal küzd. Mint a Toborzás és megtartás című szövetségi tájékoztatóból kiderült, 35 százalékkal csökkent a fegyveres erőkhöz önként jelentkezők száma. A jelentés megjegyzi, hogy a kormány a toborzás fellendítése érdekében a felvételi követelmények csökkentését és a sokszínűség előnyben részesítését tervezi.

Úgy tűnik ennek meg is lett az eredménye. Ugyanis

hamarosan a kanadai katonai bázisok mindegyikén kötelező lesz a menstruációs termékek elhelyezése a férfi mosdóban.

Ez azonban nemcsak a hadsereg saját döntése, hanem igazodniuk kell a kanadai szövetségi kormány által kiadott, a befogadást elősegítő irányelvhez, a kezdeményezés várhatóan december 15-én indul, írja a The Post Millennial hírportál.

Soomin Kim őrnagy a honvédelmi minisztériumból megerősítette az irányelvet. A True Northnak elmondta: 2023. december 15-től kezdődően, a kanadai munkaügyi törvénykönyv értelmében minden szövetségi irányítású mosdónak kötelező lesz menstruációs termékeket biztosítani minden alkalmazottnak. 

A kanadai kormány által kiadott irányelvek előírják, hogy a menstruációs termékeknek, például a betéteknek és a tamponoknak a munkáltató által ellenőrzött munkahelyek valamennyi mosdóhelyiségében könnyen hozzáférhetőnek kell lenniük, és egy külön bekezdésben megerősíti, hogy a menstruációs termékeknek minden vécéhelyiségben ott kell lenniük, függetlenül a megjelölt nemektől. A rendelet az egyértelműsítés kedvéért hangsúlyozza: 

Ez azt jelenti, hogy minden női, férfi és »minden nemű« illemhelyiségben kell, hogy legyenek menstruációs termékek. A menstruációs termékekhez való korlátlan hozzáférés jobban védi a menstruáló munkavállalókat, és biztosítja, hogy biztonságban érezzék magukat, ha a nemüknek leginkább megfelelő illemhelyiséget használják.

A kanadai veteránok csoportja, a Veterans 4 Freedom egy képet tett közzé az X-en, megerősítve, hogy a termékek legalább egy katonai létesítmény férfimosdójában rendelkezésre állnak. A bejegyzéshez cinikusan azt írták: „Miért lép ki mindenki a CAF-ból?”

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP /Attila Kisbenedek)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.