Bedrogozta a Hamász az izraeli túszokat, nem kímélték őket a terroristák

Részletek a szenvedésről.

Forrás: Times of Israel2023. 12. 05. 16:39
null
Ramat Gan, 2023. november 26. A Hamász fogságából szabadult izraeli túszokat szállító jármû érkezik az izraeli Ramat Gan város egészségügyi központjába 2023. november 26-án, az Izrael és a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet között létrejött négynapos tûzszünet harmadik napján. A túszcsere keretében a Hamász november 24-én átadta a Nemzetközi Vöröskereszt képviselõinek az október 7-i terrortámadásban elhurcolt izraeli túszok elsõ csoportját, izraeli börtönökben fogva tartott palesztin rabok szabadon bocsátásáért cserében. MTI/EPA/Abir Szultan Fotó: Abir Szultan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre többet lehet tudni arról, hogy miket éltek át az izraeli túszok a Hamász fogságában, ilyen például, hogy az izraeli Egészségügyi Minisztérium egyik tisztviselője, Hagar Mizrahi a kneszet egészégügyi bizottsága előtt arról számolt be, hogy a Hamász nyugtató tablettákat adott az izraeli túszoknak, mielőtt átadta volna őket a Vöröskeresztnek – írja a Mandiner a Times of Israel cikke alapján. 

Állítólag erre azért volt szükség, mert a benyugtatózott foglyok így vidámabbnak és kiegyensúlyozottabbnak tűntek, azután, hogy ötven napon át rengeteg fizikai és lelki szenvedésnek vetették őket alá a fogságban.

A tisztviselő hozzáfűzte, hogy a túszoknak a Clonazepam nevű nyugtatót adták a terroristák, mindez egybevág azzal, hogy az izraeli média korábban arról számolt be, hogy két kiskorú túsz nagybátyja elmondta, hogy 

a két gyermeket begyógyszereztek, mielőtt elengedték őket. 

Borítókép: A Hamász fogságából szabadult izraeli túszokat szállító jármű érkezik az izraeli Ramat Gan város egészségügyi központjába 2023. november 26-án, az Izrael és a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet között létrejött négynapos tűzszünet harmadik napján (Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.