Békeszerető lányára emlékezik az izraeli édesanya

Huszonhárom éves volt, békeszerető, és imádott utazni – így emlékezik lányára a Supernova zenei fesztiválon meggyilkolt német–izraeli lány édesanyja.

2023. 12. 24. 16:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ricarda Louk minden karácsonykor a lányával együtt látogatta meg szüleit a németországi Ravensburgban. Idén azonban egyedül érkezett: októberben az egész világot bejárták azok a képsorok, amelyen a Supernova zenei fesztiválról elrabolt lányának félmeztelen testével parádéztak a Hamász palesztin terrorszervezet harcosai.

Olyan különös… Minden olyan nehéz nélküle

− fedte fel érzéseit az édesanya a The Telegraph brit napilapnak adott interjúban.

Elmesélte, hogy a támadást megelőző estére meghívta magukhoz Shanit és barátját, Orion Hernandez Radoux-t, akivel a lány családja akkor találkozott volna először, a pár azonban lemondta a meghívást, mert inkább a Supernova zenei fesztiválra akartak menni. Megígérték, hogy a következő héten mindenképpen meglátogatják Shani szüleit, erre azonban már nem került sor.

Amikor október 7-én hajnalban megszólaltak a szirénák Izrael déli részén, Ricarda még nem gondolta, hogy utoljára beszél a lányával.

Hozzá vagyunk szokva a rakétákhoz, megvan ebben a rutinunk. Ha rakétákat látunk, lemegyünk az óvóhelyre, aztán éljük tovább az életünket

− magyarázta a németországi születésű izraeli nő.

Ez a szombat reggel azonban teljesen más volt. Amikor a Hamász fegyveresei rárontottak a fesztiválozókra, Shani, Orion és egy barátjuk autóval próbált menekülni, de nem jártak sikerrel. Orion azóta is a palesztinok fogságában van, Shaniról pedig hamarosan sokkoló felvételek láttak napvilágot.

Ekkor azonban még volt remény, hogy ha sérült és fogoly is, de legalább életben van. Egy baráttól úgy tudta a család, hogy Shanit életben látták egy gázai kórházban.

Néhány nappal később azonban az izraeli fegyveres erők képviselői kopogtattak a család ajtaján, akik rögtön tudták, hogy csak Shaniról lehet szó. A katonák elmondták, hogy megtalálták a lány koponyájának egy darabját a fesztivál helyszínének közelében az út mellett, és feltételezik, hogy Shanit még ott megölték.

Ricarda Loukot mélységesen felháborította a nyugati reakció az Izraelt ért támadásra, és nehezen tudja megérteni, hogyan ünnepelhetik egyesek ártatlan fiatalok meggyilkolását.

Ez dühít engem. Néha még a konfliktusnál is jobban feldühít, hogy oly sokan nem értik pontosan, mi folyik itt

− hívta fel a figyelmet a meggyilkolt lány édesanyja.

Borítókép: Shani Louk (Forrás: Instagram)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.