Durvul a kampány – A Fehér Ház fasisztának tartja Trump megjegyzéseit

Bidenék szerint Trump megjegyzései a bevándorlókról Adolf Hitlert idézik.

2023. 12. 18. 12:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fehér Ház sajtótitkárának helyettese, Andrew Bates vasárnap elítélte Donald Trump volt elnököt, mert szerintük megpróbálta gyűlölettel és kegyetlenséggel megosztani az amerikaiakat azzal a kijelentésével, hogy a bevándorlók megmérgezték az országot.

A nyilatkozat egy nappal azután született, hogy Biden a kampány során Trumpot Adolf Hitlerhez hasonlította

– írta a Politico.  – Ma este Donald Trump bemutatta példaképeit, amikor Adolf Hitlert utánzó papagájként dicsérte Kim Dzsong-unt, és Putyint idézte. Ez mutatja a volt elnök szándékát, hogy diktátorként uralkodjon, és fenyegesse az amerikai demokráciát – mondta Ammar Moussa, a Biden–Harris 2024 kampány szóvivője. 

Trump azt hiszi, megnyerheti a szavazást az ország megijesztésével és megosztásával, de nagyon téved!

– minősítette a volt elnököt Ammar Moussa.

Trump egyébként nemrég egy New Hampshire-i kampányrendezvényen határozottan kiállt a bevándorlás mellett, a közvélemény-kutatások szerint pedig magasan vezeti a népszerűségi listákat. 

Megmérgezik országunk vérét” – mondta a volt elnök. „A világ minden tájáról mérgeznek. Nemcsak Dél-Amerikából, három vagy négy országból, amelyekre gondolunk, hanem az egész világról, Afrikából, Ázsiából érkeznek országunkba.

A volt amerikai elnök korábban politikai ellenfeleit élősködőknek nevezte, és a jelenlegi elnököt hibáztatta az ország problémáiért.

 

Borítókép: Joe Biden elnök kampánya hevesen elítélte Donald Trumpot szombaton a bevándorlókra tett maró megjegyzései miatt (Fotó: Getty Images/Chip Somodevilla)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.