Évek óta sorozatos támadások érik a karácsony legszentebb szimbólumait Olaszországban + videó

Nem tisztelik az Olaszországban élő bevándorlók a keresztény hagyományokat, támadást indítottak a karácsonyi szimbólumok ellen.

2023. 12. 16. 16:02
Illusztráció, betlehem (Forrás: Pexels)
Illusztráció, betlehem (Forrás: Pexels) Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két héttel a szent ünnep előtt egy Milánó közeli templomot gyújtott fel egy afrikai férfi, mert sértette az ott elhelyezett betlehem. A bevándorló napokon keresztül tervezte az épület elpusztítását. 

Az olasz jobboldali politikusok szerint a baloldal több éves integrációs politikájának kudarcát bizonyítja a keresztény szimbólumok és kegyhelyek elleni pusztító magatartás. A valóság az, hogy évek óta sorozatos támadások érik a karácsony legszentebb szimbólumait. A keresztény hagyományok és szimbólumok meggyalázása sajnálatos módon egyre gyakoribb Olaszországban. 

A laicitás nevében évről évre kiszorulnak az iskolák aulájából, a közterekről az újszülött Jézus születését megörökítő betlehemek, amelyeknek évszázadok óta óriási hagyománya van Itáliában. 

Az első betlehemet Szent Ferenc állította fel 800 évvel ezelőtt Greccióban. Azóta az egyik legszebb ünnepi szimbólum az olaszok számára. Sajnálatos módon egyre gyakran hivatkoznak arra, hogy a más vallású népeket sértheti a jászol jelenet, ezért jobb, ha csak a templomokban helyezik ki őket, vagy az otthonok zárt falai közé rejtik. 

Idén azonban a templomban kiállított betlehemek is kényelmetlenné váltak. Sajtóhírek szerint a Milánó közeli Villastanza településen egy marokkói származású 30 éves migráns felgyújtotta a templomban elhelyezett, nagy gonddal elkészített betlehemet. 

A főoltár melletti kézműves alkotás pillanatok alatt lángra kapott, a tűz tovább terjedt a padokra, az orgonára, majd rövid időn belül sűrű füst lepte el az egész templomot. Kevés hiányzott, hogy a lángok az egész szentélyt fel ne emésszék. 

A hatóságoknak rövid időn belül sikerült letartóztatniuk a gyújtogatót. 

Kiderült, az elkövető napok óta tervezte a templom elpusztítását. 

Szerencsére személyi sérülés nem történt, de komoly károk keletkeztek az épületben, amely az ünnepek alatt használhatatlanná válik. 

A Liga milánói tanácsosa, Silvia Scurati szerint súlyos agressziónak minősül a karácsonyi szimbólum megrongálása. Könnyen megtörténhetett volna, hogy az egész templom odavész a tűzben. Elfogadhatatlan, hogy hasonló esetek történnek, amely sajnos azt bizonyítja, hogy kudarcot vallott a bevándorlók integrációja. 

Az olaszok nem tűrhetik, hogy évről évre támadások kereszttüzébe kerül a Megváltó születését megörökítő jászol. Ez ugyanis az olasz történelem és hagyományok egyik legértékesebb szimbóluma 

– mondta a jobboldali politikus. 

A helyiek szerint, aki Itáliába érkezik, annak tisztelnie kell az olaszok vallási, kulturális szokásait. Komoly büntetést érdemelnek mindazok, akik ezt megtagadják és saját kultúrájukat helyezik előtérbe. Az Olasz Testvérek kormánypárt politikusai a nyugati civilizáció elleni támadásként értékelték az afrikai férfi által elkövetett agressziót. A templom és a betlehem az olaszok identitását jelképezik. Senkinek sem engedjük, hogy saját kultúráját ránk kényszerítse, vagy azt gondolja, hogy helyettesítheti az évezredes keresztény hagyományt. 

A kártevőket azonnal ki kell toloncolni az országból 

– nyilatkozta a gyújtogatás kapcsán Carlo Fidanza, az Olasz Testvérek párt európai parlamenti képviselője. Hozzáfűzte, az eset újabb bizonyíték arra, hogy mit eredményez a szabályozás nélküli európai migrációs politika.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.