Hajtóvadászatról beszélt a francia elnök a Depardieu-vádak kapcsán

Nem venné el a becsületrendet a színésztől.

Forrás: Politico2023. 12. 21. 13:22
null
(COMBO) (FILES) This combination of pictures created on December 20, 2023 shows President Emmanuel Macron (L) at the Elysee Palace in Paris on December 13, 2023 and French actor Gerard Depardieu on June 6, 2013 in Nice, southeastern France.. French President Emmanuel Macron said on December 20, 2023 French film icon Gerard Depardieu, accused of rape, had become the target of a "manhunt" as the actor faces fresh scrutiny over sexist comments. (Photo by Ludovic MARIN and Valery HACHE / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hajtóvadászatnak nevezte a Gérard Depardieu ellen folyamatosan kirobbanó botrányokat a francia elnök. Emmanuel Macron a filmsztár, Gérard Depardieu mellé állt a támadásokkal szemben, miközben a francia színésznek új vizsgálatokkal kell szembenéznie szexista kijelentések és a szexuális zaklatás vádja miatt – írja a Politico.

A France 5 tévécsatornának adott interjújában a francia elnök méltatta Depardieu szerepét a filmkészítésben. „Nagy tisztelője vagyok Gérard Depardieu-nek, ő egy nagyszerű színész… Segített megmutatni nagyszerű szerzőinket a világnak, büszkévé teszi Franciaországot” – fogalmazott a francia elnök.

Emmanuel Macron beszélt arról is, nem szeretné, ha a több mint kétszáz filmben szereplő Depardieu-t megfosztanák a becsületrendtől  – Légion d’Honneur, ez a legmagasabb francia állami kitüntetés. Franciaország ugyanis egy, a színészről megjelent dokumentumfilm miatt éppen ezen agonizál.

„A Légion d’Honneur egy rend… amely nem arra való, hogy moralizáljon. Tehát nem egy dokumentumfilm alapján vesszük el a Légion d’Honneur-t” – mondta.

Depardieu minden ellene felhozott vádat visszautasított, a családja pedig elítélte az őt célzó „példátlan összeesküvést”.

Macron válasza összhangban van a nagy horderejű személyiségek elleni szexuális erőszakkal kapcsolatos vádakkal kapcsolatos korábbi megközelítésével. A Nicolas Hulot volt miniszter és televíziós személyiség elleni nemi erőszak vádjait követően a francia elnök kijelentette, hogy az igazságszolgáltatás hatékonyságának prioritásnak kell lennie, és az ügyet inkvizíció nélkül kell kezelni.

Borítókép: Emmanuel Macron és Gérard Depardieu (Fotó: AFP/Ludovic Marin, Valery Hache)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.