Szexuális visszaéléssel vádolja 13 nő Gerard Depardieu-t

A francia színészóriás az összes vádat tagadja.

Munkatársunktól
Forrás: Mandiner2023. 04. 13. 7:04
Depardieu, Gerard;
Cannes, 2015. május 22. Gerard Depardieu francia színész a Szerelem Völgye (Valley of Love) címû filmje alkalmából tartott sajtótájékoztatón a 68. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2015. május 22-én. Az alkotás a hivatalos versenyprogramban fut. (MTI/EPA/Guillaume Horcaujelo) Fotó: Guillaume Horcaujelo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádlók szerint a szexuális zaklatások 2004 és 2022 közötti időszakra estek, és filmforgatások közben történtek. Az érintett 13 nő között színésznő, sminkes és más stábtagok is akadnak – írja külföldi forrásokra hivatkozva a Mandiner. 

A párizsi ügyészség egy megkeresésre azt válaszolta, hogy a 13 közül egy nő sem jelentette fel a színészt, nem nyújtottak be jogi panaszt

Depardieu jogi képviselője közleményben tudatta, hogy a színész az összes vádat tagadja, továbbá nem kíván foglalkozni a megjelent újságcikkel. 

Az információt eredetileg leközlő Mediapart ugyanakkor megkeresett számos filmes szakembert, akik a kérdéses időszak alatt együtt dolgoztak a francia művésszel, és ők Fabien Onteniente rendezőt leszámítva mind tagadták, hogy bármilyen ilyen jellegű anomáliával találkoztak volna a forgatások során. 

Depardieu-t öt évvel ezelőtt egy Charlotte Arnould nevű színésznő vádolta meg nemi erőszakkal és szexuális zaklatással, az ügyet előbb ejtették, majd újraindították, a legújabb fejlemény, hogy bűnvádi eljárást indítottak ellene.

Borítókép: Gerard Depardieu (Fotó: MTI)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.