Újabb vád Gérard Depardieu ellen: spanyol újságíró állítja, hogy interjú közben erőszakolta meg a színész

Csaknem harminc éve.

Forrás: The Guardian2023. 12. 20. 20:01
Depardieu, Gerard;
Cannes, 2015. május 22. Gerard Depardieu francia színész a Szerelem Völgye (Valley of Love) címû filmje alkalmából tartott sajtótájékoztatón a 68. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2015. május 22-én. Az alkotás a hivatalos versenyprogramban fut. (MTI/EPA/Guillaume Horcaujelo) Fotó: Guillaume Horcaujelo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Interjúkészítés közben erőszakolta meg Gérard Depardieu – állítja Ruth Baza 51 éves spanyol újságíró aki feljelentést tett a színész ellen, csaknem harminc évvel az eset után. A The Guardian azt írja az ügyről, hogy a nő csütörtökön nyújtotta be a panaszt a spanyol rendőrségen.

Az állítólagos nemi erőszak akkor történt, amikor 1995. október 12-én interjút készített Depardieu-vel Párizsban a Cinemania magazinnak, ekkor ő 23, a színész pedig 46 éves volt. Baza elmondása szerint a színész eleinte az arcát csókolgatta, majd az alsóneműjébe nyúlt. Beszámolt arról is, hogy beleegyezés nélküli behatolás történt, és végig bénultnak érezte magát. 

Megindokolta azt is, hogy miért éppen most jutott eszébe a történet. Szavai szerint elnyomta magában a történetet, teljesen addig, amíg mások meg nem vádolták a színészt, ekkor villantak be az emlékei, és ezért fordult most a rendőrséghez. Ha az újságírónőnek sikerül bizonyítania a vádat, érdekes helyzet állhat elő, ugyanis Spanyolországban legalább 15 év börtön jár nemi erőszakért.

Borítókép: Gérard Depardieu (Fotó: MTI/EPA/Guillaume Horcaujelo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.