Hurrá, elkobozzák a karácsonyi ajándékokat is – itt a régi új szankciós ötlet

A német vámhatóság figyelmeztet, hogy elkobozza az Oroszországból érkező karácsonyi ajándékokat.

Forrás: TASZSZ2023. 12. 17. 12:02
null
Fotó: Laura James: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/unnep-unnepies-tel-homaly-6102433/
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német vámhatóság arra figyelmeztetett, hogy a szankciórendszer betartása miatt lefoglalhatja azokat a karácsonyi ajándékokat, amelyek Oroszországból érkeznek Németországba, az EU Tanácsa által 2014. július 31-én elfogadott 833/2014 rendelet értelmében.

Ennek következtében számos különféle áru behozatala tilos Oroszországból. Olyan áruk tartoznak ide, amelyek jellemzően ajándékcsomagok tartalmát képezhetik, mint például a cellulóz és papír, fa és fatermékek, kövek és nemesfémek, cigaretta, műanyagok és vegyi termékek, beleértve a kész vegyi termékeket, például kozmetikumokat

 – jegyezte meg a vámhatóság. Így akár könyvek vagy játékok is ott maradhatnak a határellenőrzési pontokon.

A vámhatóság ugyanakkor hangsúlyozta, hogy „nincs kivétel az ajándékcsomagok tilalma alól, amelyek a szankciórendelet melléklete alá tartoznak, és amelyeket esetenként magánszemély küld egy másik magánszemélynek az EU vámterületén”. „A szankciók hatálya alá tartozó termékek lefoglalhatók, azaz elkobozhatók” – figyelmeztetnek.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels.com/Laura James)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.