Így kíván boldog karácsonyt az Univerzum + fotó

Csodálatos fotót posztolt a NASA egy csillaghalmazról.

2023. 12. 24. 12:27
Forrás: Forrás: pixabay.com/monicore
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A NASA amerikai űrügynökség tett közzé egy fotót, amin valóban egy karácsonyfára nagyon hasonlító csillaghalmaz látható, és amely ragyogó zöld fényben fürdik, kék és fehér csillogással.

Az NGC 2264 névre keresztelt, ünnepi fényként csillogó fiatal csillagok halmaza a mi Tejútrendszerünkben található, mintegy 2500 fényévnyire a Földtől.

A látható zöld fény azonban nem fenyő, hanem gáz, és a csillogások sem ünnepi fények, hanem fiatal csillagok, amelyek röntgensugarakat bocsátanak ki.

Ezenkívül a térben való megjelenése sem teljesen pontosan olyan, mint a képen. Az NGC 2264 ünnepi örökzöldhez való hasonlóságát némileg megszépítették úgy, hogy a képet körülbelül 160 fokkal elforgatták, és a fa csúcsát felfelé helyezték el − írja a NASA.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.