Kázmér 2024. március 4.
logo

Itt a bizonyíték: Joe Biden elvesztette a világot + videó

Magyar Nemzet
2023.12.05. 13:24 2023.12.21. 07:38
Itt a bizonyíték: Joe Biden elvesztette a világot + videó

Joe Biden amerikai elnökről lassan már több olyan felvételt lehet látni, amelyen mintha elveszítené a kapcsolatát a környezetével, mint olyat, amelyen a világ egyik vezető hatalmának elnöke látható. Legutóbb egy rendezvényen vesztette el a világ Joe Bident, de az is lehet, hogy fordítva történt. Az tény, hogy már megszokhattuk, hogy Joe Biden minden magas rangú találkozón produkál olyat, amin valószínűleg sokan nevetnénk – ha nem az Egyesült Államok első emberéről lenne szó. Ez legutóbb sem történt másképp. Az amerikai elnököt láthatóan untatta kínai kollégája, Hszi Csin-ping sajtótájékoztatója San Franciscóban az APEC-csúcson tartott találkozójuk után − egyszerűen elszundított. Bár első ránézésre vicces a jelenet, valójában óriási tiszteletlenség a kínai vezetővel szemben.

Az amerikai elnök szokásához híven mintha máshol járt volna a megbeszélésen.

A veteránok napján – amit minden évben november 11-én tartanak az Egyesült Államokban – az arlingtoni temetőbe látogatott el, hogy lerója tiszteletét az elhunyt katonák előtt.

Az amerikai elnök egy beszédet is mondott a helyszínen, ahova alelnöke, Kamala Harris is vele tartott. A békés megemlékezés azonban cirkuszba való mutatvánnyá alakult át egyetlen pillanat alatt, amikor Biden elvesztette a kapcsolatot a valósággal. Legalábbis erre utalnak azok a képsorok, amelyek percek alatt bejárták a világhálót, és amelyek azt mutatják, hogy az elnök nem tudta, merre van éppen.

A tiszteletadás után visszafordult a katonához, akitől zavartan kérdezett valamit, majd a tiszt a kezét kinyújtva az elnök irányába mutatott, mire lassan, kicsit bizonytalanul visszasétált a helyére.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök egy felszólalót hallgat az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés, az APEC csúcstalálkozóján San Franciscóban 2023. november 16-án (Fotó: MTI/AP/Jeff Chiu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.