Itt a bizonyíték: Joe Biden elvesztette a világot + videó

Az amerikai elnököt egy rendezvényen videózták le – már-már önkívületi állapotban.

2023. 12. 05. 13:24
BIDEN, Joe
San Francisco, 2023. november 17. Joe Biden amerikai elnök egy felszólalót hallgat az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttmûködés, az APEC csúcstalálkozóján San Franciscóban 2023. november 16-án. A 21 országot tömörítõ APEC vezetõinek 30. csúcstalálkozóját november 14. és 17. között rendezik az amerikai nagyvárosban. MTI/AP/Jeff Chiu Fotó: Jeff Chiu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joe Biden amerikai elnökről lassan már több olyan felvételt lehet látni, amelyen mintha elveszítené a kapcsolatát a környezetével, mint olyat, amelyen a világ egyik vezető hatalmának elnöke látható. Legutóbb egy rendezvényen vesztette el a világ Joe Bident, de az is lehet, hogy fordítva történt. Az tény, hogy már megszokhattuk, hogy Joe Biden minden magas rangú találkozón produkál olyat, amin valószínűleg sokan nevetnénk – ha nem az Egyesült Államok első emberéről lenne szó. Ez legutóbb sem történt másképp. Az amerikai elnököt láthatóan untatta kínai kollégája, Hszi Csin-ping sajtótájékoztatója San Franciscóban az APEC-csúcson tartott találkozójuk után − egyszerűen elszundított. Bár első ránézésre vicces a jelenet, valójában óriási tiszteletlenség a kínai vezetővel szemben.

Az amerikai elnök szokásához híven mintha máshol járt volna a megbeszélésen.

A veteránok napján – amit minden évben november 11-én tartanak az Egyesült Államokban – az arlingtoni temetőbe látogatott el, hogy lerója tiszteletét az elhunyt katonák előtt.

Az amerikai elnök egy beszédet is mondott a helyszínen, ahova alelnöke, Kamala Harris is vele tartott. A békés megemlékezés azonban cirkuszba való mutatvánnyá alakult át egyetlen pillanat alatt, amikor Biden elvesztette a kapcsolatot a valósággal. Legalábbis erre utalnak azok a képsorok, amelyek percek alatt bejárták a világhálót, és amelyek azt mutatják, hogy az elnök nem tudta, merre van éppen.

A tiszteletadás után visszafordult a katonához, akitől zavartan kérdezett valamit, majd a tiszt a kezét kinyújtva az elnök irányába mutatott, mire lassan, kicsit bizonytalanul visszasétált a helyére.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök egy felszólalót hallgat az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés, az APEC csúcstalálkozóján San Franciscóban 2023. november 16-án (Fotó: MTI/AP/Jeff Chiu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.