Moszkvából dicsérték meg Karácsony Gergelyt

Elismeréssel szól az orosz állami média arról, hogy a főpolgármester meghozta az orosz turistáknak is barátságos döntést: visszatért a karácsonyi fényvillamos.

Forrás: RIA Novosztyi2023. 12. 06. 13:06
KARÁCSONY Gergely; BOLLA Tibor
Budapest, 2023. december 1. Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója beszél (b), mellette Karácsony Gergely fõpolgármester (j) a BKV ünnepi fényvillamosainak és fénybuszainak indulása elõtt a Hungária kocsiszínben 2023. december 1-jén. MTI/Lakatos Péter Fotó: Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas dicséret érkezett Karácsony Gergelynek Moszkvából, amiért visszatért Budapest utcáira a hagyományos, díszkivilágítással feldíszített karácsonyi villamos,

amelyet tavaly takarékossági okokból egy energiatakarékos változatra cseréltek, ami elégedetlenséget váltott ki a lakosok körében

– jegyzi meg a RIA Novosztyi orosz hírügynökség tudósítása.

A turisták körében népszerű karácsonyi villamos 2022-ben LED-világítás nélkül állt forgalomba, és takarékossági okokra hivatkozva a kocsik belsejének díszítésével pótolták. Ez csalódást okozott a város lakosainak és látogatóinak, az internetezők a világítás nélküli karácsonyi villamost hús nélküli húsgombóchoz hasonlították, és kétségüket fejezték ki, hogy egy ilyen költségtakarékossági intézkedés vajon magyarázható-e. Azt is megjegyzi a RIA Novosztyi tudósítása, hogy a tavalyi döntéssel a Budapestre látogató turistáknak is csalódást okoztak. 

 

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester, valamint Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója a BKV ünnepi fényvillamosainak és fénybuszainak indulása előtt a Hungária kocsiszínben 2023. december 1-jén. (Fotó: MTI/Lakatos Péter) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.