Tragikus hírnév: megszólalt a fiatal, akinek a fotója bejárta az internetet a Hamász támadását követően

A Vlada Patapovról készült fotó a Hamász-terror szimbólumává vált.

2023. 12. 17. 15:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hamász palesztin terrorszervezet október 7-i, Izrael elleni támadását követően egy fotó járta be az internetet, melyen egy piros ruhás lány menekül a Supernova zenei fesztiválról, amit elözönlöttek a terroristák. A 25 éves Vlada Patapov most a Bild német lapnak mesélte el menekülésének megrázó történetét

A Hamász reggel fél hét körül lőtte ki az első rakétáit. A fesztiválozók ezrei menekültek el. „Matan barátommal a kocsihoz rohantunk, elhajtottunk, de azonnal dugóba kerültünk. Az előttünk lévő autóban ülő férfi kiszállt, és a terroristák agyonlőtték.”

Patapov megfordult, és a másik irányba száguldott, ahol szintén dugóban találta magát, a fesztivál területét pedig eddigre elözönlötték a terroristák. 

Egy rendőr kiabált: ha élni akarsz, akkor fuss! Mindannyian átfutottunk egy mezőn. A terroristák ránk lőttek, sokunkat eltaláltak

– mesélte a fiatal nő. Patapovról ebben a pillanatban készült a híres fotó. Ezt követően egy csapat idegen mellé szállt be, akikkel végül egy katonai bázison találtak menedéket. A nő október 7. óta nem mer emberek közé menni, de minden nap próbálja úgy élni életét, mint azelőtt. „Másképp a terroristák győztek volna” – fogalmazott Patapov.

 

Borítókép: Vlada Patapov (Forrás: X) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.