Itt a bizonyíték, hogy a Fehér Ház rendelhette meg a Trump elleni pert

Számlák bizonyítják, hogy a Trump elleni georgiai választási csalási per egyik ügyésze az eljárás megindítása előtt fehér házi tanácsadókkal egyeztetett. A republikánus képviselők magyarázatot követelnek Biden elnöktől.

Forrás: Breitbart2024. 01. 10. 7:14
TRUMP, Donald
Sioux Center, 2024. január 6. A Republikánus Párt elnökjelöltségéért küzdõ Donald Trump volt amerikai elnök kampánygyûlésen beszél az Iowa állambeli Sioux Centerben 2024. január 5-én. Az amerikai elnökválasztás 2024 õszén esedékes. MTI/AP/Charlie Neibergall Fotó: Charlie Neibergall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Biztosítsa azoknak a találkozóknak az átláthatóságát, amelyeket számlák tanúsága szerint a Trump elleni georgiai választási csalási ügyet vezető Fani Willis kerületi ügyész egyik vezető ügyésze, Nathan Wade folytatott fehér házi tanácsadókkal”

– írta Lance Gooden texasi képviselő egy Joe Biden amerikai elnöknek címzett levélben, amelyet a Breitbart amerikai hírportál szerzett meg.

A levél előzménye, hogy Trump egyik vádlott-társának ügyvéde hétfőn bírósági beadvány nyújtott be, amelyben beszámol arról, hogy Fani Willis kerületi ügyész  nem elfogadható kapcsolatban áll az egyik vezető ügyészével, Nathan Wade-del. A beadvány szerint Wade a megfelelő jóváhagyások és főleg tapasztalat nélkül kapta meg a kinevezését, jogi cége pedig Fulton megye pénzét használta fel arra, hogy luxusnyaralásokra vigye a kerületi ügyészt.

Ennél is súlyosabb vád azonban, hogy számlák tanúsága szerint a Trump elleni eljárás megindítása előtt Wade kétszer is találkozott Biden egyik tanácsadójával, ami felveti a kérdést, hogy a Fehér Ház rendelhette-e meg a georgiai pert Biden politikai ellenfelének besározására

− mutat rá a Breitbart.

Gooden szerint ez a választásokba való beavatkozásnak minősül.

Ez különösen aggasztó, tekintettel a Willis asszony és Wade úr közötti állítólagos személyes kapcsolatra és a pénzügyi előnyökre, amelyeket állítólag a vizsgálat során kaptak. A Fehér Ház bevonása egy ilyen horderejű ügybe aláássa a bizalmat, és a hatalommal való visszaélésre utal politikai célok érdekében

− írta levelében a képviselő.

 

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Charlie Neibergall)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.