Felmentése volt, mégis megkapta a behívót a Hír TV ungvári tudósítója + videó

Hiába a felmentés, megkapta a katonai behívóját a Hír TV munkatársa, akinek a jövő héten orvosi alkalmasságira kell mennie.

Forrás: Hír TV2024. 01. 26. 11:21
Training to prepare for National Resistance held in Kyiv
Ukrajnai háború.
Participants are attending the final class of the in-depth civilian training course within the National Resistance program in Kyiv, Ukraine, on January 12, 2024. (Photo by Ukrinform/NurPhoto) (Photo by Pavlo_Bagmut / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: Pavlo_Bagmut / NurPhoto / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jogosult a katonai szolgálat alól történő felmentésre, mégis megkapta a behívót a Hír TV ungvári tudósítója, Dunda György, aki a határt sem lépheti át. Mint mondja, decemberben a határőrség megtiltotta azoknak, akik eddig felmentés alatt álltak a katonai szolgálat alól, hogy szabadon elhagyhassák Ukrajnát. 

Eddig szabadon tudott utazni Magyarországra, ám legutóbb a csapi határátkelőn öt és fél órányi várakoztatás után közölték vele, hogy hiába a felmentés, nem lépheti át a határt.

Sőt a csapi határátkelőn most már a toborzóirodának is van egy munkatársa, aki átvizsgálta a papírjait, és annak nyomán egy katonai behívót adott neki át. 

Ha nem jelenik meg a megfelelő helyen és időben, akkor pénzbírságot rónak rá, muszáj lesz a jövő héten megjelennie egy katonai orvosi vizsgálaton, ami után újra kérelmezheti a felmentését, amit egy jogi bizottság vizsgál meg, majd dönt.

 

Borítókép: Kiképzés Ukrajnában (Fotó: NurPhoto/AFP/Pavlo Bagmut)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.