A nácizó EP-képviselőnek üzent Deutsch Tamás

A magyar politikus kiemelte, Orbán Viktorhoz hasonlóan ő is szabadságharcos.

2024. 01. 17. 13:08
DEUTSCH Tamás
Budapest, 2023. november 13. Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselõje felszólal a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány Szuverenitás címû konferenciáján a Várkert Bazárban 2023. november 13-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Zsidó származású vagyok. A holokauszt idején 600 ezer magyar zsidót, köztük néhány rokonomat, megölték a nácik. És akkor jön valaki, akit Sarvamaanak hívnak, és engem, egy holokauszt-túlélő fiát nácinak hív” – kezdte beszédét az Európai Parlament (EP) szerdai ülésén Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője. A politikus Petri Sarvamaa finn EP-képviselőre, az Európai Néppárt tagjára utalt.

Deutsch Tamás kiemelte, Orbán Viktorhoz hasonlóan ő is szabadságharcos.

„Mi, magyarok a kommunista diktatúra ellen harcoltunk, harcoltunk szabadságunkért és függetlenségünkért. Itt, az Európai Parlament baloldalán a legtöbben megkapják a szabadságot, és természetesnek veszik, hiszen nem tudják, mi az a diktatúra” – fogalmazott. A finn politikushoz intézett üzenetében azt mondta, 

a magyarok demokratikus döntéseket hoztak, ön pedig jogellenesen támadja ezt a döntést. Ennek egyszer és mindenkorra véget kell vetnünk.

Petri Sarvamaa néhány nappal ezelőtt petíciót indított Magyarország ellen, majd az RTL.hu-nak adott interjúban úgy fogalmazott, „ha megnézzük a Fidesz narratíváját az évek alatt, főleg a választások előtt, akkor tényleg találunk némi hasonlóságot a nácik narratívájával”.

Borítókép: Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.