Alexander Stubb politikai száműzetésből a finn elnöki székbe térhet vissza

A legfrissebb közvélemény-kutatásokban háromszázalékos előnnyel vezet Alexander Stubb a zöld párti politikus, Pekka Haavisto előtt.

Forrás: Politico2024. 01. 23. 18:28
Alexander Stubb widens lead in Finnish presidential race as election nears X
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alexander Stubb, a volt finn miniszterelnök hét év politikai száműzetés után váratlanul az elnöki tisztség egyik vezető jelöltjévé lépett elő. A politikus 2017-ben vonult vissza a politikából, de most a legfrissebb közvélemény-kutatásokban háromszázalékos előnnyel vezet Pekka Haavisto zöld párti politikus előtt, írta a Politico brüsszeli hírportál.

Stubb visszatérése figyelemre méltó, mivel a volt miniszterelnök, akit a közvélemény korábban száműzöttnek hitt, most a finn elnöki tisztségért folyó verseny élmezőnyében találja magát. 

A választók támogatását egyelőre sikerült elnyernie, mivel erősen szembeállt Oroszországgal, miközben az egységet hangsúlyozza a finn társadalomban.

A terv az volt, hogy mással fogom eltölteni az életemet. Oroszország Ukrajnára támadása megváltoztatta a véleményem.

– nyilatkozat Stubb a Politicónak.

Finnország izgatottan várja a választást, és a brüsszeli lap szerint Alexander Stubb visszatérése egy dinamikus politikai korszak kezdetét jelentheti az ország számára.
Borítókép: Alexander Stubb tovább növeli előnyét a finn elnökválasztási versenyben a választások közeledtével (Forrás: X)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.