Amerika legnagyobb védelmi ipari vállalata leépítésekre kényszerül

Sem a török megrendelések, sem az ukrán háború nem mentette meg a munkahelyeket.

Forrás: Reuters2024. 01. 28. 9:41
null
Spangdahlem, 2023. június 14. Amerikai F-35-ös harci gép a németországi Spangdahlem légi támaszpontja fölött 2023. június 14-én, az Air Defender 2023 hadgyakorlat harmadik napján. Ez a NATO történetének legnagyobb szabású légi hadgyakorlata, a manõverekben 25 ország 10 000 katonája és 250 légi jármûve vesz részt. MTI/EPA/Ronald Wittek Fotó: Ronald Wittek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amerika egyik legkimagaslóbb védelmi ipari vállalata, a Lockheed Martin az év folyamán a munkahelyek egy százalékát leépíti a költségek csökkentése és a működés racionalizálása érdekében. A 122 ezer embert foglalkoztató vállalat képviselője a Reutersnek adott nyilatkozatában kiemelte, hogy a racionalizálás az összes üzleti és vállalati tevékenységét érintő pozíciókat érinti majd. 

A leépítéstől sem a török megrendelések, sem az ukrán háború nem mentette meg a céget.

A Lockheed várakozások alatti nyereséggel számol 2024-re, amit az F-35-ös repülőgépek gyártásában bekövetkezett ellátási lánc zavaraival indokolnak. Nem tudnak lépést tartani a megemelkedett rendelésekkel, ezért kerül sor leépítésekre.

Borítókép: Amerikai F-35-ös harci gép a németországi Spangdahlem légi támaszpontja fölött 2023. június 14-én, az Air Defender 2023 hadgyakorlat harmadik napján (Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.