Botrányos videó: az EU-megbízott leleplezi az Európai Uniót

David O’Sullivan, az Európai Unió szankciós megbízottja elszólta magát az intézkedésekről.

Forrás: Euronews2024. 01. 05. 17:31
International Special Envoy for Implementation of EU Sanctions O'Sullivan in Kazakhstan
ASTANA, KAZAKHSTAN - NOVEMBER 28: International Special Envoy for the Implementation of EU Sanctions David O'Sullivan speaks during a press conference at the EU Representation in Astana, Kazakhstan on November 28, 2023. Meiramgul Kussainova / Anadolu (Photo by Meiramgul Kussainova / ANADOLU / Anadolu via AFP) Fotó: AFP/Meiramgul Kussainova
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óriási botrányt kavart, hogy az Euronews egyik műsorában

kijelentette, hogy a szankciókért felelős uniós megbízott, hogy kijátszhatóak az EU intézkedései Oroszországgal szemben.

 

 

Már a legelején eldöntöttük, hogy nem fogunk embargót bevezetni az orosz kőolaj exportjára. Ennek az volt az oka, hogy a világ számos része függött attól, hogy továbbra is engedjük-e az orosz olajat áramlani. Mi pedig azt az álláspontot képviseltük, hogy hagyjuk. Tehát ez teljesen legális más országok számára. Mi már nem vásárolunk orosz olajat, de más országok számára ez teljesen legális.

– jelentette ki David O’Sullivan, aki hozzátette, hogy becslések szerint az olajból származó bevételek 50 százalékkal csökkentek Oroszországban, de még mindig képesek exportálni.

És igen, néhány esetben, például Indiában, finomítják és visszaküldik nekünk. Az indiaiak azzal érvelnek, hogy a profitot ők termelik, nem az oroszok

– tette hozzá a szankciókért felelős megbízott.

Borítókép: David O’Sullivan, az Európai Unió szankciós megbízottja (Fotó: AFP/Anadolu/Meiramgul Kussainova)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.