„Brüsszel a történelem legnagyobb botrányával nézhet szembe”

Magyarország mellé állva keményen nekiment az EU-nak a szlovák kormánypárt egyik politikusa.

2024. 01. 30. 20:32
null
Ipolydamásd, 2018. március 28. Egy érdeklõdõ a felvidéki Helemba és a magyarországi Ipolydamásd közötti Ipoly-híd megépítésérõl tartott sajtótájékoztató közelében Ipolydamásdon 2018. március 28-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Reflektált a Robert Fico szlovák miniszterelnök vezette Irány – Szlovák Szociáldemokrácia (Smer–SD) nevű párt parlamenti alelnöke, L’ubos Blaha a Financial Times brit gazdasági napilapban hétfőn megjelent, Brüsszel tervét leleplező cikkre – hívta fel a figyelmet Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

A szlovák politikus ugyanis kiállt Magyarország mellett és feltette azt a fontos kérdést, „Honnan kaptak a brüsszeli technokraták felhatalmazást arra, hogy a magyar gazdaság tönkretételét megtervezzék?”. A tervnek ugyanis olyan elemei vannak sajtóértesülések szerint, hogy veszélybe sodornák a magyar valutát, és a befektetői bizalom összeomlását segítenék elő – veszélyeztetve a gazdasági növekedést.

Ha beigazolódik, hogy Brüsszelből valóban előre megtervezetten vették célba Magyarország gazdaságát, mert hazánk kiállt a szuverenitása és az önálló nemzeti véleménye mellett, az a történelem legnagyobb botrányát fogja előidézni

– hangoztatta Blaha szavait Orbán Balázs, egyúttal megköszönve, hogy a szlovákok kiállnak Magyarország és az igazság mellett.

A Smer–SD Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben a szlovák politikus olyan gondolatokat is megfogalmazott, hogy ha a zsarolás működik az EU-ban, „akkor a tagállamok valójában gyarmatokként működnek”. Kiemelte azt is, a tagállamoknak két lehetőségük van: vagy hallgatnak a brüsszeli, háborúpárti álláspontra, „vagy kiiktatnak”.

Magyarország esetében Brüsszel ez idáig elbukta a gazdasági zsarolást, Orbáné a magyarok többségének támogatása. Hogyan meri Brüsszel büntetni Magyarországot a demokratikus döntésekért és a szuverén politikáért?

– tette fel a kérdést Blaha.

Hozzáfűzte: „Bármit hajlandók megtenni az Oroszország elleni háború miatt. Az európai alapelveket is készek megerőszakolni – ez őrület”.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.