„Elegünk van a hazugságokból!” – így bénították meg a dühös gazdák Németországot + videó

Tízezrek követelték a szövetségi kormány távozását.

2024. 01. 08. 15:22
null
München, 2024. január 8. A kormány gazdaságpolitikája ellen tiltakozó német gazdák traktorjaikkal bénítják meg a forgalmat Münchenben 2024. január 8-án. MTI/EPA/Szilágyi Anna Fotó: Szilágyi Anna
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német gazdák hétfőn traktoros konvojjal zárták el az autópályákhoz vezető bekötőutakat, és további demonstrációkat is szerveztek országszerte több helyszínen, köztük Berlinben. A megmozdulások rengeteg tartományban komoly fennakadásokat okoztak, a közlekedés lényegében megbénult.

Elegünk van a hazugságokból. Nemzedékek óta itt vagyunk, éjjel-nappal dolgozunk, mi vagyunk azok, akik ételt teszünk a tányérokra. Mindannyian egységesek vagyunk abban, hogy megszabaduljunk azoktól a politikusoktól, akik megpróbálnak megszabadulni tőlünk!

– jelentette ki az egyik tiltakozó.

A kormány már múlt héten valamelyest engedett a követeléseknek a mezőgazdasági támogatások csökkentésére vonatkozóan. A gazdák azonban nem fogadták el azt sem, hogy nem rögtön, hanem három szakaszban sarcolják meg őket. A gazdaszövetség szerint a tervezet teljes visszavonására van szükség, ez az egyetlen elfogadható intézkedés számukra.

Volt olyan helyszín, ahol a felvonuló gazdák azt skandálták: „Elegünk van!”.

Mások pedig új kormányzatot követelnek – olyat, amelyik nem vári át őket, legalábbis így vélekednek a tüntető gazdák.

Volt, aki arra hívta fel a német kormány figyelmét, hogy gazdák nélkül jövő sincs.

Borítókép: A kormány gazdaságpolitikája ellen tiltakozó német gazdák traktorjaikkal bénítják meg a forgalmat Münchenben 2024. január 8-án (Fotó: MTI/EPA/Szilágyi Anna)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.